PLAVI VAGON – POKLON KOJI VIŠE NIKOME NE TREBA ?!

PLAVI VAGON – POKLON KOJI VIŠE NIKOME NE TREBA ?!

0
Podijeli

voz_igaloNapušten i razbijen vagon, smješten ispod Instituta u Igalu čuva sjećanje na vrijeme kad je na relaciji Sarajevo – Zelenika i obratno jezdio popularni “ćiro”.

– Žalosno je što do sada nije bilo dobre volje da se vagonu nađe mjesto koje bi svakako poboljšalo ambijentalnu sliku Herceg Novog, kaže predsjendica Ekološkog društva Boke, Olivera Doklestić i ističe da je tu bilo i 40 fotografija koje su pokradene.

Picerija i restoran

Vagon je sastajalište i meta huligana, koji su ga potpuno uništili. Nešto što je moglo biti vrijedan muzejski eksponat sada služi za skrivanje beskućnika i kao javni WC.

No, možda i za nejga stižu bolja vremena jer mu je namjenjena nova lokacija.

– Trebalo bi da bude prebačen na kraj Igala kod mosta u Suturini -kaže Doklestićka.

Vagon je stigao 2. jula 2003. godine kao poklon gradu iz Pančeva uz pomoć velikog zaljubljenika želejznice profesora Josipa Vebera.

On je o njemu i najviše brinuo, farbao ga je, čistio, a počesto mijenjao i stakla na prozorima vagona. Plemenita je bila njegova i namjera još nekoliko entuzijasta, da ovaj vagon nostalgije u Igalu postane atraktivan mali muzej željeznice u Boki. Ali, nema od toga za sada ništa, čak ni u godini u kojoj valja obilježiti 110 godina od prvog voza u Boki.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code