Početna Društvo Plaža u Igalu dobija rampu za OSI

Plaža u Igalu dobija rampu za OSI

2

Nakon postavljanja pristupnih rampi za silazak u more za lica sa smanjenom pokretljivošću i lica sa invaliditetom u Budvi, Baru i Tivtu, JP Morsko dobro planira da taj projekat do sezone sprovede i u Herceg Novom, na plaži ispod starog dijela Instituta Igalo.

To je jedna od deset investicija, koje je Morsko dobro Planom javnih nabavki planiralo da realizuje ove godine u Herceg Novom. Za tu namjenu opredijeljeno je skoro 60 hiljada eura. Tander za izbor najpovoljnijeg izvođača važi do 20. marta, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Picerija i restoran

Određen je skraćeni rok za podnošenje ponuda u otvorenom postupku javne nabavke od 22 dana, zbog hitnosti realizacije  i potrebe da se osobama sa invaliditetom obezbijedi neophodan način za ulazak u more za ovu sezonu. Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donijeta u roku od 40 dana od dana javnog otvaranja ponuda.

Podsjetićemo da je Morsko dobro prošle godine na pristaništu Žute plaže u Kotoru obezbijedilo i postavilo mehaničku dizalicu za jednostavniji pristup moru lica sa invaliditetom i lica sa smanjenom pokretljivošću. Uz nju, na kupalištu su postavljeni toaleti i specijalne kabine za presvlačenje, adaptirane za ova lica.

2 Komentari

  1. A tu je rampa bila i u Titovo doba tako neka se morsko dobro ili zlo ne kiti tudjim perjem nego neka odrzi naslijedjeno i napravi novo jer su se dobro uhljebili naustrb domicijalnog stanovnistva!!

  2. Da li ce i u Igalu uz rampu biti obezbjedjena specijalna kolica koja su otporna na morsku vodu,kako bi se moglo uci u more i toaleti prilagodjeni osobama sa invaliditetom?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code