Početna Sport PLIVAČI „JADRANA“ OKIĆENI MEDALJAMA U DUBROVNIKU

PLIVAČI „JADRANA“ OKIĆENI MEDALJAMA U DUBROVNIKU

0

Na plivačkom mitingu “Zlatni orlando”, održanom tokom vikenda u Dubrovniku, plivači novskog Jadrana vratili su se u Herceg Novi bogatiji za 6 zlatnih, 10 srebrnih i 8 bronzanih medalja.

Najbolja u omladinskoj kategoriji bila je Jovana Terzić koja se okitila sa 4 zlatne medalje (50 m kraul, 10m kraul, 200 m kraul i 200 m mix). Pored medalja, njoj je pripala i novčana nagrada u vrijednosti od 300 eura. Uz nju, zavidne rezultate nagrađene zlatnim medaljama osvojile su i Lara Milak (200 m prsno) i Anđela Antunović (200 m slobodno).
Dobitnici medalja su još i Marko Bojanić, Ognjena Vukotić, Dejana Pavlović i Aleksandar Klisura.
Trener PK Jadran i selektor reprezentacije Crne Gore, Sead Adrović kazao je našem radiju da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima svoje ekipe, koja je ovog puta išla u “oslabljenom” sastavu, jer je dio plivača izostao zbog zdravstvenih problema.
“Posebno bih istakao Laru Milak i Jovanu Terzić, koja je i najbolja juniorka mitinga, koje su se sa ostvarenim rezultatima približe broju od 600 bodova, što ih stavlja u kategoriju za ozbiljne kandidate za evropsko juniorsko prvenstvo. Rezultatima su napravile veliki napredak u odnosu na prethodnu sezonu i iskreno se nadam da će ih i popraviti već na prvom sljedećem takmičenju u Trebinju, 15. juna”.
PK Jadran, Herceg Novi i Crnu Goru na ovom takmičenju predstavljalo je 13 plivača u konkurenciji od 150 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije, u kategorijama od “pionira” do “apsolutnih”.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code