Početna Sport Plivački maraton „Memorijal-Dido Marić“, atrakcija i izazov

Plivački maraton „Memorijal-Dido Marić“, atrakcija i izazov

4

Na potezu od Njivica do Škvera sjutra u 18 časova zaplivaće Novljani, gosti i svi rekreativci koji se „odvaže“ da budu učesnici tradicionalnog 37. plivačkog maratona “Memorijal Mario-Dido Marić”.

Prijave takmičara biće na plaži Hotela Iberostar. Oni će plivati stazom od 2,5 km sa startom na mulu Hotela Iberostar i ciljem na plaži Boka. Vrijeme plivanja je ograničeno na jedan čas i 30 minuta.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana lica koja prođu ljekarski pregled koji je sjutra u 16 časova, a kondiciju preuzimaju na svoj rizik, obavještavaju organizatori.

Takmičarima je dozvoljeno plivanje slobodnim stilom, primanje osvježavajućih napitaka, ali pod uslovom da ne dodiruju barku pratioca. Plivači koji se ne budu držali propozicija biće diskvalifikovani. Takođe, plivač/ca koji odustane od takmičenja dužni su da to prijave sudiji maratona.

Prva, druga i treća nagrada su obezbijeđene i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Prva nagrada je pehar, medalja i novčani iznos od 150 eura, druga nagrada je medalja i 100 eura, a treća medalja i 50 eura.

Za sve plivače koji stignu na cilj obezbijeđene su diplome, suveniri i sendviči, a najstarijem i najmlađem učesniku maratona slijedi robno- novčana nagrada.

Nakon maratona, u 20 časova, slijedi takmičenje u potezanju pršuta, gdje pobjednik kao nagradu dobija pršut.

Maraton na relaciji Njivice-Herceg Novi pliva se od 1980. godine i predstavlja nastavak tradicije u Herceg Novom, koja je započela prije Drugog svjetskog rata, kada se plivalo na relaciji Rose – Herceg Novi. Posvećen je profesoru fizičke kulture JU SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, Mariju Didu Mariću, koji je maraton oživio osamdesetih godina prošlog vijeka.

Maraton organizuje njegova porodica, a generalni sponzor je Opština Herceg Novi. Do sada je učestvovalo preko 4000 plivača iz svih krajeva bivše Jugoslavije, Rusije, Holandije, Francuske, Norveške, Amerike, Češke.

Generalni sponzor ove sportsko-turističke manifestacije je Opština Herceg Novi.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code