Početna Društvo PLOVNA JEDINICA PRVI PUT DOBILA PRIJAVU PROTIV DINAMITAŠA

PLOVNA JEDINICA PRVI PUT DOBILA PRIJAVU PROTIV DINAMITAŠA

0

more_U Ekspozituri Granične pomorske policije Herceg Novi, sa sjedištem u Kumboru, potvrdili su upravo Radiju Jadran da su jutros dobili prijavu o eksplozijama oko Rta Žukovica, u kotorskoj opštini. Kako nam je kazao rukovodilac Ekspoziture Dejan Janković, odmah su uputili najbližu patrolu, koja je bila u Žanjicama.

– Izvršena je pretraga akvatorijuma prema Rtu Žukovica, ali nijesu zatečena sumnjiva lica, niti plovila, a nije bilo ni uginule ribe, što bi ukazivalo na nelegalan ulov – kaže za Radio Jadran, Janković.

 

Ono što čudi jeste, da je ovo prema njegovim riječima prva prijava koju su dobili ove godine na pojavu ribara-dinamitaša na moru.

– Svi o tome pričaju ali ovo nam je bio prvi poziv predstavnika Instituta za biologiju mora. Do sada smo jedino što bi ukazivalo na tu nemilu pojavu imali pronalazak 1,6 kg eksploziva i 4 kapsile u području oko sela Zagora, iza uvale Bigova – kaže Janković.

Inače ova Ekspozitura kontroliše sa tri plovila državnu granicu   prema Hrvatskoj i prema otvorenom moru od granice sa Hrvatskom do rta Platamuni i akvatorij Bokokotorskog zaliva.

Mole mještane i turiste da ukoliko opaze bilo koju nezakonitu pojavu i čuju odjekivanje dinamita na moru da odmah pozovu  dežeurnu službu njihove Ekspoziture, na tel. 067 184 773 ili policiju na 122.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code