PO PRAZNICIMA – VELIKO SPREMANJE

PO PRAZNICIMA – VELIKO SPREMANJE

0
Podijeli

Herceg_Novi_2Osim što je olujno vrijeme u petak donjelo brojne probleme u snabdjevanju strujom, muka su imali i u hercegnovskovm “Vodovodu”. Na Savini i na Podima, došlo je do pucanja cijevi pa su mnogi Novljani bili bez vode i bez struje na Božić.

– Vjetar je čupajući stabla oštetio naše cijevi, pa je došlo do pucnja i zbog toga dijelovi rivijere nijesu imali vode – rekao nam je direktor “Vodovoda”, Zoran Šabanović.

Picerija i restoran

– Ipak, uspjeli smo da saniramo poslijedice i do 11 časova 7. januara vodosnabdjevanje je bilo normalizovano – objašnjava Šabanović.

Moglo je, međutim, biti i mnogo gore, jer je u petak došlo do kvara na cjevovodu, na vodostanu Plat.

Radnici konavolskog komunalnog društva “Čilipi” uspjeli su srećom  da ručno namjeste tzv. igličasti ventil na vodostanu na Platu, tako da je stizalo redovnih i dovoljnih 400 sekundnih litara vode ka Herceg Novom, kaže Šabanović.

Danas je snabdjevanje normalno i Opačica nije u funkciji jer stiže dovoljno vode sa Plata za opštinu.

– Isključili smo Opačicu, jer je koristimo samo za iznenadne situacije, kakva je bila u petak – kaže Šabanović.

Radnici Javno komunalno stambenog preduzeća u Herceg Novom, čini se, imali su najviše posla tokom Badnjeg dana.

Kolika je šteta pričinjena za vrijeme orkanskog vjetra još nije poznato, kažu, znaće se više za 7 dana.

Ono što sa sigurnošću mogu da potvrde jeste da su na gradskom groblju imali najviše štete, pogotovo na nadgrobnim spomenicima, kao i na samom objektu – kapeli, jer je tu palo preko 10 stabala – kaže Mladen Rostović, zamjenik direktora JKS preduzeća.

Danas će ukloniti stablo rogača koje je palo na stepenište 28. novembra, kao i veliku topolu u Ribarskoj ulici.

– Radićemo i prekovremeno da saniramo sve poslijedice nevremna – rekao je Rostović.

 

Protekla tri dana kompletna Elektrodistirbucija Herceg Novog je bila na nogama. Prosto nije moguće izbrojati koliko smo za to vrijeme uklonili kvarova, od Luštice do Debelog brijega se radilo, svi vazdušni kablovi su bili u kvaru – kaže nam Ostoja Milošević tehnički direktor u hercegnovskoj elektrodistibuciji.

Danas imamo velike probleme na Obosniku gdje je pao stub od 20 metara i biće teško i doći do njega zbog neprohodnosti puta, ali nadamo se da ćemo do petka uspjeti u tome.

Kvarova ima i na Vrbanju, kao i na Sitnici, a potrošači svi imaju struju – istiće Milošević, obećavajući da će danas otkloniti i pojedinačne kvarove.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code