POŽAR PREKO PUTA TIVATSKOG AERODROMA

POŽAR PREKO PUTA TIVATSKOG AERODROMA

141
0
Podijeli

firePonovo se razbuktao požar na granici između Tivta i Kotora, tačnije preko puta tivatskog aerodroma i zahvaćena je veća površina borove šume.

– Na svakih 15 metara raspoređeno je po jedno vatrogasno vozilo kojih trenutno ima oko 20 a tu je i 30 vatrogasaca i pokušavaju da požar stave pod kontrolu, koji je juče bio gotovo ugašen. Međutim, jak vjetar ponovo je razbuktao vatru koja se nekontrolisano širi prema vrhu brda. Gori borova šuma, a vatrogasci iz Tivta, Kotora i Budve pokušavaju de se izbore sa naletima vatre – rekao nam je načelnik službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić iz Kotora. Pozvana i avijacija MUP-a Crne Gore, ali zbog jakog vjetra avioni ne mogu da polete iz Podgorice.

– Duva jak sjeverni vjetar koji otežava posao, a pucaju i šišarke te prenose vatru. Ogromna površina je zahvaćena i trudimo se svim silama da zaustavimo dalje širenje vatrene stihije – kaže Mandić.

Picerija i restoran

– U pomoć je pritekla i mehanizacija građevinske firme Sam komerc koja mašinama pokušava da probije sjeverni dio puta kako bi vatrogasci pokušali sa te strane priđu požaru i lokalizuju ga. Nadamo se da ćemo ipak uspjeti sami da se izborimo sa velikom vatrom bez avijacije MUP-a jer oni zbog vijetar ne mogu da polete – kaže Mandić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code