Početna Servis POŽAR U TRAFOSTANICI OSTAVIO BEZ STRUJE DIO CENTAR HERCEG NOVOG

POŽAR U TRAFOSTANICI OSTAVIO BEZ STRUJE DIO CENTAR HERCEG NOVOG

0

pozar_hnDijelovi hercegnovskog Starog grada i istočnog podgrađa bili su oko podna pola sata bez struje zbog požara u trafostanici u ulici Partizanski put – kod zgrade Golubjerna.
Pripadnici Vatrogasne jedinice odmah su intervenisali i brzo ugasili požar. Stanovnici okolnih zgrada tvrde da je trafostanica bila otvorena dva mjeseca, a da je desetak dana iz nje smrdilo na palež.  Radnici Elektrodistribucije uspjeli su da obezbijede struju potršačima u tom dijelu grada, osim stanovnicima kolektivne zgrade poznate kao Golubjerna. I oni bi oko 15 sati trebalo da dobiju uredno napajanje električnom energijom.
Već dva dana Topla i Igalo u večernjim satima ostaju bez struje zbog preopterećenja. Sinoć su neki potrošači  struju dobili tek iza 23 sata kada je smanjena potrošnja. Jedan dalekovod koji sa trafostanice u Podima snabdjeva strujom taj dio opštine je nedovoljan za uredno napajanje, posebno u ljetnjem periodu.

Zato su radnici Elektrodistribucije dio opterećenja sa Tople i Igala prebacili na Herceg Novi, uz nadu da večeras niko neće biti bez struje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code