POČASNI GRAĐANIN HERCEG NOVOG TOMO KATURIĆ VRATIO POVELJU GRADA

POČASNI GRAĐANIN HERCEG NOVOG TOMO KATURIĆ VRATIO POVELJU GRADA

376
0
Podijeli

Katuric konferencija2Pomorski kapetan iz Kamenara Tomo Katurić, kako je i najavio, danas je poštom vratio Povelju grada Herceg Novog, “Zlatnu mimozu” koju mu je uručio predsjednik opštine Dejan Mandić, za svjetske uspjehe u filateliji, te za 20 godina nagrađivanja osnovaca na likovnom konkursu, “Boko moja mila” u sklopu „Praznika mimoze”.
– Da je naš nobelovac Ivo Andrić živ, koji je takođe dobio povelju grada, kao počasni građanin Herceg Novog, vjerujem da bi je i on vratio kada bi vidio kako Novi danas izgleda, a kakav je bio – rekao je Katurić novinarima.

Razlog za ovakav čin je, kako ističe, poznat. Dao je 15 dana predsjedniku opštine Dejanu Mandiću da smijeni načelnika Komunlane policije, Zorana Bijelića, ali to nije učinjeno.
– Vaš miljenik koga ste Vi postavili na to mjesto, maltretira građane, među kojima sam i ja – navodi Katurić.
On tvrdi da mu inspektori bespotrebno dolaze i pišu prijave za nepropisno parkiran auto ispred poslovno stabene zgrade, gdje po Katuriću ne ugrožava saobraćaj. No tog mišljenja nisu u Komunalnoj policiji. Poznati i svjetki priznati filatelista sumnja da u svim ovim radnjama ima i skrivene želje da se on iseli iz Kamenara.
On takođe optužuje Mandića da za vrijeme manadata nije ništa učinio za Kamenare.
– Ovo mjesto je devastirno i uništeno, išli ste na ruku “novopečenom bogatašu”, vlasniku i direktoru “Pomorskog saobraćaja”. To je “zlatna koka” koja donosi milionske zarade, a oduzeta je Novljanima na sumnjiv način – kaže Katurić. Novac koji je uložen u Katuric konferencija1izgradnju treće trake, od nekoliko stotina hiljada eura, koje je opština dala, mogao se uložiti za pomoć dobrim i poštenima domaćinima za klizište, a umjesto toga opština je pomogla profiterima – tvrdi Katurić.
– Razlog što vraćam povelju nije samo načenik Bijelić nego i predsjednik Mandić, a možda i njegovo nepoznavanje protokola. Ne shvatam kako mogu biti na prijemu kod kraljice Elizabete II u Londonu, kao i mnogih drugih svjetskih zvaničnika, ali ne i u kabinetu Mandića, nakon svih postignutih uspjeha u filateliji, čak deset zlata.
Ovo je priča o vama, ne o meni – poručuje Katurić.
On je još jednom iskoristio priliku da pozove Dejana Bana na televizijski duel, nakon koga bi, kako objašnjava, “Crna Gora krenula na bolje”.
– Herceg Novi nije više grad moje mladosti, vodeći grad u Ex Yu, a to govori da tonemo, a moje vraćanje povelje nema nikakve političke pozadine, već želim skrenuti pažnju javnosti da nešto “ne štima” u hercegnovoskoj opštini – istakao je na kraju Katurić.
Inače, ovo je za mjesec drugo vraćanje Povelje Herceg Novog. Početkom septembra Povelje počasnog građanina Herceg Novog, odrekao se i poznati novski biznismen i predsjednik UO NVO Izbor, Dušan Radović Krušo.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code