Početna Sport Pobjeda nad Budvom za kraj Regionalne lige

Pobjeda nad Budvom za kraj Regionalne lige

0

U petom kolu polufinalnog turnira Regionalne vaterpolo lige Jadran je u Dubrovniku savladao Budvu rezultatom 15:8 (5:2, 1:2, 2:1, 7:2).

Foto: PVK Jadran

Jadran je krenuo sigurno i preko Vučurovića poveo sa 0:1. Mitrović je na polovini prvog perioda izjednačio na 1:1, u sljedećem napadu Dragović donjeo vodstvo Budvi od 2:1. Ponovo Vučuvorić postiže gol za 2:2, a zatim Vučurović asistencijom upošljava Vujovića koji je siguran za 2:3. Naši momci nastavljaju sa serijom, prvo Averka pa zatim Gardašević postižu golove za 2:5.

U prvom napadu drugog perioda Budvani koriste igrača više i postižu gol za 3:5. Blažo Mitrović postiže gol iz peterca za 4:5. Nakon isključenja sa pravom zamjene Mitrovića, Gardašević postiže gol za 4:6. Odlični Jovan Vujović na poziciji centra uspjeva da izbori peterac, ali kapiten Petković nije uspjeo da zatrese mrežu Budvana.

U trećem periodu veliki broj promašaja na obje strane. Tek na polovini trećeg perioda Korać smanjuje na 5:6. A u posljednjem minutu Gardašević i Banićević postižu golove za konačan rezultat na kraju treće četvrtine 5:8.

Averka atraktivnim pogotkom otvara posljednju četvrtinu za 5:9. Budvani već u sljedećem napadu postižu gol za 6:9. Averka ponovo postiže gol za 6:10. Jadranaši povećavaju prednost i Gardašević postiže gol za 6:11. Danilo Radović sa igračem više postiže novi gol za naš tim i 6:12. Budvani preko Gige smanjuju na 7:12. Luka Murišić sjajnim šutem postiže gol za 7:13, Muscat iz kontra napada povećava prednost na 7:14. U posljednjem minutu utakmice Gardašević sa igračem više postiže gol za 7:15. Konačan rezultat od 8:15 postavlja Giga pogotkom iz peterca.

Najuspješniji igrač u našem timu je Martin Gardašević sa 5 postignutih golova, a pratio ga je Averka sa 3 gola.

Budva – Jadran 8:15 (2:5, 2:1, 1:2, 2:7)

Bazen u Gružu, Duborvnik.

Sudije: Vlaho Radičević, Božo Đurašković.

Igrač više: Budva 5(3), Jadran 10(6). Peterci: Budva 4(3) Jadran 2(0).

Budva: Mandić, D. Dragović, Giga 2, Kovačević, Mitrović 2, N. Dragović 1, Jablan, Vukmirović 1, Vukićević 1, N. Ivanović, M. Ivanović, Franeta, Duletić, Korać 1.

Jadran: Tešanović, D. Radović 1, Vučurović 2, Obradović, Vujović 1, Averka 3, Murišić 1, Gardašević 5, Muscat 1, Banićević 1, Brkić, Petković, Đurović, V. Radović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code