Početna Sport Pobjednici 4. Ocean Lava Montenegro Poljak i Hrvatica, Novljani sjajni

Pobjednici 4. Ocean Lava Montenegro Poljak i Hrvatica, Novljani sjajni

2

Krzysztof Augustyniak (3:56:31) iz Poljske i Željka Šaban Miličić (4:22:37) iz Hrvatske pobjednici su četvrtog izdanja međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro. Iz TKX Herceg Novi Jelena Tomašević sa vremenom 4:41:06 zauzela je prvo mjesto u kategoriji žena 25-29, dok je Luka Čupić u kategoriji muškaraca 30-34 zauzeo treće mjesto sa vremenom 4:11:27. U ženskoj štafeti prva je bila tročlana ekipa „Male o’ mota“, a nju su činile Marija Bošnjak iz Triaton kluba X Herceg Novi, Miluša Bošković iz Aleksanda Sanja Tot iz TK Kotor. Marija je plivala 1 km, Sanja vozila 90 km bicikl, a Miluša trčala 21 km.

Takmičari su imali pred sobom 1,9 km plivanja u akvatorijumu Kotorskog zaliva, 90km vožnje bicikla na dionici Kotor – Kamenari i 21km trčanja duž cijele Dobrotske obale.

Picerija i restoran

Kišno nebo i hladno more nijesu triatloncima iz 40 zemalja oduzimali energiju za ovu svojevrsnu half ironman trku, koju sve bolje organizuje kotorski Triatlon klub Multisport akademija Majer.

Trka je održana u okviru Ocean Lava serije takmičenja, u 15 zemalja svijeta.

Pobjednik u muškoj konkurenciji, Poljak Krištof Augustinjak nije krio oduševljenje ni uspjehom niti organizacijom.

– Zaista sam srećan i zadovoljan rezultatom. Startovao sam vrlo dobro, brzo sam plivao i trčao. Kotor je predivan, hvala organizatorima i Kotoranima – poručio je on.

Hrvatska takmičarka Željka Šaban Miličić je već tri puta učestvovala na Ocean Lava Montenegro takmičenju i već jednom osvajala medalju.

– Ovo mi je druga pobjeda ovdje. Prošle godine sam bila treća. Svaka čast organizatoru, Igoru Majeru i svim volonterima. Trka je savršeno organizovana i ponovo ću se vratiti. Zadovoljna sam rezultatom. Dala sam sve od sebe. Bilo je teško, jer je padala kiša – ističe ona.

Takmičenje u Kotoru nije moglo proći bez sjajnih triatlonaca iz Triatlon kluba X Herceg Novi. Luka Čupić ocjenjuje organizaciju najvišom ocjenom uz komentar da je bolja nego Ironman na Tajvanu, koja se računa za najbolju organizaciju na svijetu. On je ove godine ostvario vrijeme bolje nego lani.

– Odlična trka. Ovo mi je četvrto učešće. Na sve trke sam bio. Danas je bilo idealno. Bilo je malo kiše tokom vožnje bicikla, ali bez velikog vjetra, tako da je bilo super. Za trčanje i da ne pričam. Uz navijače na Dobrotski put… oduševljen sam – navodi Čupić.

Jedan od učesnkika, Dalibor Vujevic iz Hrvatske priča da jeste bilo teško, padala kiša dok su bili na biciklu, amore hladno. Jedino je trčanje bilo ugodno , mada je „posljednja dva-3 kliometra bukvalno preživljavao“. Ovo je 4. Trka i obećava dolazak i na 5. Ocean lava Montenegro.

Oduševljenje nije mogao da sakrije ni organizator, Igor Majer. On je istakao da vremenski uslovi nikad nisu bili prepreka u realizaciji, jer su spremni na sve.

– Fenomenalna trka. Drago mi je što čujem pozitivne rekacije. Ali možemo mi mnogo više od ovoga. O ovakvoj organizaciji, ne samo kod nas, nego u Jugoistočnoj Evropi tek će se pisati i čuti. Nema ovakvih trka – ističe Majer.

On je kazao da je realizaciju pomogao veliki broj volontera, zbog čega su se takmičari zahvaljivali svima u cilju, i Kotoru i Kotoranima.

Mala Ivana treća na Dječijoj trci

U trci Kids Race na trasi od 800 metara, juče je učestvivala i članica Triatlon Kluba X Herceg Novi, Ivana Malavrazić.

Bilo je prijavljeno 390 takmičara iz nekoliko država. Iako je trka bila više revijalna, a ne takmičarska, ona je trku završila na trećem mjestu.

2 Komentari

 1. Svaka čast organizatorima i takmičarima.
  Ovo su lijepe vijesti za zdrave stilove živoa i treba ih podržavati jer daju dobru poruku za mlade.

  19
  • Vidi se po interesovanju i komentarima koliko to utice na mlade i zdrave nacine zivota. Kad neko ima udes ili neko pocini kakav zlocin zapali se internet od citanja i komentarisanja. Tako da te zdrave stilove zadrzite svakako za sebe,dzaba se trudite zatrovano je drustvo odavno!!!!

   6
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code