Početna Sport Pobjednici Lazure mini trail lige Miloš Mikić i Miluša Bošković

Pobjednici Lazure mini trail lige Miloš Mikić i Miluša Bošković

2

Na distanci dužine 5 km i oko 300 D+ (ukupnog uspona) održano je posljednje, 10. kolo Lazure novske mini trail lige – Kameno mini trail. Učestvovalo je 13 takmičara iz Herceg Novog, Podgorice, Bara, Nikšića, Kotora, ali i iz Rusije.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Evgen Popov, čime je obezbjedio treće mjesto u generalnom plasmanu. Drugi je bio apsolutni pobjednik lige, Miloš Mikić Mikser iz Nikšića. Apsolutno treći je bio Perica Vučković, koji nije trčao posljednju trku zbog drugog takmičenja.

U ženskoj konkurenciji i ovoga puta najbolja je bila Miluša Bošković, koja je bez premca, ne samo u ovom takmičenju nego i na regionalnom nivou. Drugo mjesto je osvojila Matija Bošnjak iz Herceg Novog, koja je ujedno i druga apsolutno. Treće mjesto je zauzela Snežana Rotković takođe treća apsolutno.

Svako kolo ovogodišnjeg izdanja Lazure mini trail lige imalo je nešto specifično: deset različitih trka različitog formata, što po dužini, visinskoj razlici, kao i u različitim djelovima dana (noć i dan), a sve je to začinjeno različitim meteorološkim uslovima. Trke su bile na različitim lokacijama na Orjenu i zaleđu Herceg Novog, kazao je Saša Kulinović iz NVO Orjen Outdoor

– Svim takmičarima koji su učestvovali na Kameno mini trailu čestitamo na hrabrosti, jer su i pored velikog nevremena koje se dogodilo prethodnu noć došli i dokazali da im je planinsko trčanje postalo životni stil –  ističe Kulinović.

Nakon trke upriličena je dodjela medalja najbolima u kompletnom ligaškom takmičenju kao i dodjela zahvalnica i plaketa onima koji pomažu razvoj i promociju trail trčanja u Herceg Novom i Crnoj Gori, ne samo za ovu ligu, nego i za sve trke u organizaciji NVO Orjen Outdoor-a.

Organiozatori lige ističu zahvalnost medijima, za koje su pripremljene zahvalnice, koje će naknadno biti dodijeljene, jer je nevreme poremetilo planove.

Plakete su dodijeljeneTurističkoj organizaciji Herceg Novi, Anni Martinovoj, ispred kompanije Lazure marina & hotel, a posebna uplaketa za zahvalnost dodijeljena je Željku Starčeviću.

Starčević je prvi donio planinsko trčanje u Herceg Novi i Crnu Goru. Bez njega, vjerovatno, ne bi ni bilo planinskog trčanja danas na ovon nivou. Iako kaskamo za svijetom u tradiciji, nismo daleko u svim segmentima organizacije trka, smatra Kulinović.

– Ponosan sam na ovaj projekat. Mi još uvijek nismo svjesni posla koji smo napravili. Rezultati će se sigurno pokazati u narednom periodu, u sveri zdravlja i rekreacije ljudi, kao i turističke valorizacije potencijala koje imamo u zaleđu – navodi on.

I ovog puta organizacioni tim u sastavu: NVO Orjen Outdoor, AK Niskogorci, Turistička organizacija Herceg Novi, LAZURE Marina & Hotel, Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro po utiscima takmičara, položio ispit, zbog čega obećavaju još bolju organizaciju.

Slike fotografkinje Zvezdane Kujović možete vidjeti na linku

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code