Početna Sport Pobjednici prvog kola Lazure novske sky MINI trail lige Marija Bošnjak i...

Pobjednici prvog kola Lazure novske sky MINI trail lige Marija Bošnjak i Dmitri Lepisov

0

Idealan prvi dan posljednjeg ovogodišneg vikenda za planinsko trčanje iskoristilo je 15 takmičarki i takmičara u prvom kolu Lazure novske sky mini trail lige, Borići-Vratlo-Borići.

Zanimljivo je da su se na 7,4 km dugoj stazi /450 D+ uspona našli učesnici iz Njemačke, Austrije, Rusije, Srbije i Crne Gore, što ohrabruje organizatore iz NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci. Jer, to pokazuje da naši ljudi koji žive u inostranstvu prepoznaju trend rasta ove vrste trčanja i žele da ih ubuduće i u Crnoj Gori bude što više.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Dmitri Lepisov iz Rusije, sa vremenom 48:36, dok je drugi bio Evgen Popov, takođe iz Rusije sa vremenom 48:58. Treći je bio Novljanin, Goran Baltić, sa vremenom 49:13. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Marija Bošnjak iz Herceg Novog sa vremenom 1:06:16, druga je bila Sanja Antić iz Austrije sa vremenom 1:07:38, dok su treće mjesto podijelile Danijela Simović iz Njemačke i Maja Vodovar iz Srbije sa vremenom 1:55:14.

Stalni i najmalađi učesnici lige bili su Đorđe i Andrija Vasiljević, koji maju 10 i 9 godina i velike su nade našeg trail trčanja. Stazu su prešli za 1:03:50 odnosno 1:05:27.

Trka je organizovan uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel, a od ove sezone i novog  prijatelja trke, vinariju- podrume “Delić” i starog Suplement store Montenegro. Oni su najboljima poklonili veoma lijepe poklone iz svog asortimana. Vinarija podrumi Delić će svako kolo da pokloni najboljima u muškoj i ženskoj kategotiji po dvije boce vina. Za vizuelni identitet potrudili su se iz Reklama Svijet, a Turistička organizacija je obezbijedila fotografa na trci.

– Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ujedno su svi pohvalili da je staza bila besprekorno označena i da nisu imali nijednu nedoumicu, što je nama kao organizatorima velika satisfakcija. Sljedeće, drugo kolo Lazure novske sky mini trail lige je zakazano za 13. januar 2019. Na programu je spektakl od Žlijebske lastve do Radoštačkog sedla sa vatrometom Radoštačko Sedlo Night Mini Vertical- najavljuju organizatori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code