Početna Sport Pobjednici trke Topla sky mini race Yury Shtakov i Miluša Bošković

Pobjednici trke Topla sky mini race Yury Shtakov i Miluša Bošković

0

Član Inov8 tima iz Rusije Yury Shtankov, sa vremenom 50:47 pobjednik je u muškoj konkurenciji 4. kola Lazure novske mini trail lige, u organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel.

Shtakov je ujedno postavio i novi rekord staze

Među damama prvo mjesto pripalo je Miluši Bošković iz TK Kotor, koja je stazu pretrčala za 1:05:00.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Novljaninu, Perici Vučkoviću (53:29), dok je treći bio Rus Aleksander Inakin Salomon (01:01:33).

Kod žena drugo mjesto zauzela je takmičarka iz  Srbije, Snežana Đurić (01.08:43), a treće Ruskinja Tatyana Grivorijeva (1:09:52).

U ukupnom poretku nakon 4 kola u muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzima Perica Vučković, drugi je Saša Kulinović, dok je treći Denis Vortbjev iz Rusije.

Kod žena prvo mjesto zauzima Marija Bošnjak, drugo mjesto dijele Jelena Tomašević i Miluša Bošković, dok su na trećem mjestu tri dame sa 88 bodova Milka Kvrgić i Sanja Antić iz Austrije i Snežana Đurić iz Srbije.

Staza je bila dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona) a trčalo se od Tople sa mosta na Babinom potoku do crkve Sv. Ilija na Mokrinama i nazad.

Prema riječima orzanozatora iz NVO Orjen Outdoor, svi trkači bezbjedno su završili trku i ujedno pohvalili organizaciju.

U ovoj sezoni kao prijatelji trke tu su vinarija podrumi “Delić” i Suplement store Montenegro koji su najboljima poklonili veoma lijepe poklone iz svog asortimana.

Takmičenje je pomogao i RED BULL Montenegro sa napicima koji su poslije trke svim učesnicima “dali krila” da nastave sa outdoor aktivnostima i dalje.

Za vizuelni identitet potrudili su se iz Reklama Svijet, a Turistička organizacija je obezbijedila fotoaparat na trci.

Sljedeće kolo je zakazano za 20. april  kada je na programu peto kolo LAZURE novske sky MINI trail lige i nova avantura Radoštačko sedlo MINI Vertical.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code