Pobratimili se Herceg Novi i Jagodina

Pobratimili se Herceg Novi i Jagodina

34
Podijeli

Memorandum o privrednoj, kulturnoj, turističkoj i sportskoj saradnji Jagodine i Herceg Novog i najavljeno bratimljenje ta dva grada potpisan je danas u Jagodini.

Memorandum su, u zgradi Skupštine grada, potpisali gradonačelnik Jagodine, Ratko Stevanović i predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Picerija i restoran

Predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković, istakao je da će Jagodina i Herceg Novi sarađivati u interesu građana oba grada, prenosi Mina.
On je ocijenio da Srbija i Crna Gora imaju dobru saradnju, stabilne političke i privredne odnose, zajedničku istoriju i tradiciju i “narod Srbije i Crne Gore, neće dozvoliti da ta saradnja i odnosi ne budu na najvišem nivou”.

“Jagodina je postala brend u Srbiji, a Herceg Novi je svjetski poznato turističko mjesto na Jadranskom moru i imaju bezbroj mogućnosti za saradnju” kazao je Marković na konferenciji za novinare.

On je, kako prenosi Tanjug, dodao da 13 godina Jagodina šalje, o trošku budžeta, đake osnovnih škola na ljetovanje u Crnu Goru, u Buljarice, i biće razmotreno da naredne godine budu poslati u Herceg Novis

“Uz njih ćemo u Herceg Novi slati penzionere, sportiste, kulturno umjetničko društvo. Jagodina ima dobru saradnju i pobratim je sa nekoliko gradova u Grčkoj, a sada ćemo uključiti i Herceg Novi, a kada budemo sa delegacijama putovali u neki grad u Evropi radi dogovora o investiranju u Jagodinu i Srbiju, vodićemo i delegaciju Herceg Novog”, rekao je Marković.

On je poručio da će Jagodina pomoći Herceg Novom sa idejama i projektima, kada god i gdje god to budu zatražili.

Katić je istakao da očekuje “snažno prijateljstvo” dva grada i najavio na narednoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, donošenje odluke o bratimljenju dvije lokalne samouprave.

On je istakao da će učenici Turističko ugostiteljske škole u Jagodini, iduće turističke sezone, moći obavljati stručnu praksu u hotelima Herceg Novog.

34 Komentari

 1. Valja li vama ista dezurni kriticari.sramota,vidjeli smo vas sto ucinjeste za dvije godine.sve sto ete uradili je to da ste nakrcali toliko nepotrebnih radnika,politicki obojenih daje to strasno.

  11
  11
 2. Stevan je Evropski covjek, valjda bi mnogo pametnije bilo da se bratimimo sa zapadnim gradovima a uz to propagirati turizam.Ovako ako ostanemo na Pale,Jagodinu itd,nema sreće,a onda ćemo se buniti kakvi su nam gosti,ništa ne troše.Kako će da troše kada ljudi nemaju,i tako u krug. Ne znamo ni ko je naša ciljna grupa turista.

  15
  14
 3. Samo se vi sprdajte sa Palmom, Jagodina ima najmanju stopu nezaposlenosti u Srbiji,mladi rade,ne odlaze iz grada kamoli države. Neka se ovi naši malu ugledaju na Jagodinu,ne bi im bilo zgorega

  31
  12
 4. Koliko prijateljstava sklopiste da ste toliko problema grada rijesili, grad bi licio na nesto. Neka vide ovi sto vas podrzaste da i od gorega ima gore !!!

  20
  8
 5. Bratimljenje se i svodi na setnje ,boravke i razno-razne posjete funkcionera i njima sl.naravno sve na teret budžeta a da i dnevnice plus,sluzbena auta….itd…itd…

  23
  11
 6. Negdje mora da se ide I razgovara o saradnji,sjediti a neraditi kao sto vecina radi nemoze doprineti nikakvu korist nikome,kad se radi rezultati dodju kad tad tako da treba pozdraviti saradnju nase opstine sa ostalim prijateljskim I bratimskim opstinama

  13
  22
 7. Priča se po gradu da je Palma obećao da pokloni medjeda za novi zoo vrt u HN.Dobro bi bilo da pokloni i daire da s jeseni idu opstinari i vode ga po gradu nebi li prikupili novac za plate jer drugih izvora prihoda nemaju.Palmi svaka čast ali na našu žalost i Jagodina je daleko ispred nas.

  32
  14
 8. Hahahaha,e pa za stomak se od smijeha drzim. Sad treba da ih Palma ubjedi da je odlicna investicija otvorit zooloski vrt nedje kid nas da budemo jos veca braca,da imamo dje stoku parit .Ahahahahaha Ovo je spektakl- vrati nam se Dusko Kruso ko Boga te molimo !!!!

  29
  28
 9. E samo su nam ovi trebali!
  Uz svo poštovanje i istinski osjećaj bratstva i prijateljstva,ali ta djeca i penzioneri
  dođu na ljetovaje sa prosječno 50€ za 7 dana.
  To je neumoljiva statistika.
  Od toga jedino budžet ima prihod 3,5€ kupljenih u Voliju,ili Idei.
  Poštovani i voljom naroda izabrani gradonačelniče,nadamo se da će naredno vaśe angažovanje u
  toj oblasti biti u Kopenhagenu,Oslu,ili Berlinu.

  61
  26

Ostavite komentar

*

code