POČASNI KONZULI IZ 19 ZEMALJA U OBILASKU CETINJA I PRIMORJA

POČASNI KONZULI IZ 19 ZEMALJA U OBILASKU CETINJA I PRIMORJA

270
0
Podijeli

Drugog dana Konferencije koju je za počasne konzule Crne Gore organizovalo Ministarstvo vansjkih poslova i evropskih integracija, 23-oje počasnih diplomata iz 19 zemalja, obišli su danas Cetinje ,Tivat i Kotor.

Ovi prijatelji naše države tako su bliže upoznali istoriju i kulturu Crne Gore, njene privredne, kao i mogućnosti investiranja.
Stiv Ćuković (Steve Chukovich), počasni konzul Crne Gore u Kolaradu u USA je arhitekta. Njegova porodica je iz Risna. On pripada trećoj generaciji koja živi u Americi. Kada je čuo da je Crna Gora obnovila nezavisnost htio je nekako da pomogne zemlji u kojoj počivaju njegovi preci. Tako je i dobio titulu počasnog konzula.
Od trideset počasnih konzula širom svijeta, većina nema porodične veze sa Crnom Gorom, ali kako kažu Dr Janice Darbari počasna konzulka Crne Gore u Indiji i Kenji Otsubo – počasni konzul Crne Gore u Japanu, dovoljne su prijateljske, ili poslovne. Mada, njihova misija je volonterska. Danas su upoznali bolje istoriju Crne Gore, njenu kulturu i tradiciju, mogućnosti ulaganja. To će pomoći promociji naše države u njihovim zemljama.
Inače, Crna Gora ima 30 počasnih konzula u svijetu, a imenovanje još 18 je u proceduri.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code