Početna Društvo Počela izgradnja dijela trotoara od Meljina do Poda

Počela izgradnja dijela trotoara od Meljina do Poda

10

Na dionici puta Meljine-Podi, od stambeno poslovnog objekta „Igalopromet“ do kuća Murišića, počela je izgradnja trotoara. Na ovaj način, Opština Herceg Novi će riješiti problem brojnih pješaka, koji su do sada morali da koriste kolovoz, i omogućiti bezbjedan prolazak ovim dijelom puta.

Trotoar će biti izgrađen u dužini 160 metara, što je investicija ukupne vrijednosti oko 14 hiljada eura koju zajedno finansiraju Opština Herceg Novi i mještani ovog dijela grada. Radove izvodi firma „Nikas ing“ d.o.o, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač. Rok za završetak radova je 25 dana.

Kako je precizirano ugovorom o izvođenju radova, Izvođač je dužan da radove izvede stručno i kvalitetno, držeći se tehničkih propisa, pravila i standarda koji važe u građevinarstvu. Garantni rok za radove je dvije godine, tokom kojih je Izvođač dužan da o svom trošku otkloni sve nedostatke koji se pokažu na izvedenim radovima. Takođe, Izvođač je ugovorom obavezan da po završetku radova očisti gradilište i uredi okolinu.

10 Komentari

 1. Redakcijo, ovi cas sam sa balkona vidio da jos jedna platforma plovi Topljanskim zalivom, najvjerovatnije prema vec usidrenoj platformi sa dizalicom. Gradiliste se povecava u sred
  sezone.
  Imaju li gradjani pravo da saznaju o cemu se tu radi?! Redakcija ima mogucnosti da se raspita…

 2. Ma super, sad u sred ljeta. Pogledajte kakvo vam je šetalište na šta liči? Kao u srednjem vijeku. Pogotovu kod Titove vile. Ako ga niste mogli rekonstruisati sve ove godine, onda ja stvarno nemam riječi.

 3. Treba stavit bankinu na mulo u Kamenare,jer se tu narod banja,da ne nastrada neko od kupaca jer se auta zakucavaju u klupe(sad ih vise nema) i parapet pa ce neko izginut.I danas je jedan skoro na pontu zavrsio.

  7
  1
  • Ne zborite dzaba. Problem je sto ne zborite dovoljno. Na list papira koji se zove Peticija gradjana, napisite u dvije rečenice što tražite od MZ i Opštine, vi, dolje potpisani gradjani. A onda podjite do samoposluge u Kamenare, jedno uru-dvije, i tamo od mještana tražite potpise (a kasnije neka vam na telefon porukom posalju broj svoje LK). I to onda odnesite u Gradjanski biro, a jedan primjerak posaljite novinarima na radio. Onda neće biti džaba, posebno ako budete redovno izvjestavali javnost dokle se stiglo sa tom rabotom koja mora pod hitno da se uradi. Bićete zadovoljni što ste nešto korisno učinili, tj manje nezadovoljni što niko ništa neće da učini.

   10
   2
 4. A za koji dio ove putne dionice je obavezan gazda Hamović da održava, pošto već godinama naplaćuje taj put? Dobar je dil Dejo napravio sa Hamovićem, dok je bio predsednik opštine HN

  15
  2
  • Taj ,,dil” je omogućio razvoj Poda i Kamenoga. Kad bi ko tamo kupio zemlju i gradio kuću ili privredni objekat, da nema magistrale? Starim putem se više nisi mogao mimoići ni sa biciklistom. A sada ima stotine novih kuća i privrednih objekata.

   11
   2
   • Dil su napravili mozgovi koji su gledali prvenstveno da napune svoje “duboke špagove”, a ne da razvijaju Pode. To o razvoju Poda bi moglo da se prebaci u Novske Škerce.

    5
    3
 5. A sto se trotoar nije naoravio kad je put radjen, bice onda nije trebo trotoar, a odgovor je ednostavan, treba pare opet neko da se naplati

  18
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code