Početna Društvo Počela izgradnja igrališta na Gomili

Počela izgradnja igrališta na Gomili

12

Izgradnja dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila počela je ove sedmice, a cijeli posao bi trebalo da bude gotov za mjesec, do 40 dana, saopšteno je na sajtu Opštine Herceg Novi.

U tom naselju će tokom sljedeće sedmice početi i sanacija puta koji vodi do magistrale, u trajanju od najviše 10 dana.

Uređenje ove lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretanu na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenju terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara. Biće postavljene minimum četiri sprave za vježbanje, a vidne površine zidova obložene kamenom na podlozi od maltera, sa pokrivenom kamenom pločom na parapetnom zidu.

U okviru dječijeg igrališta, biće postavljen tobogan sa dvije ljuljaške, a u okviru parapetnog zida postavljena sjedišta za tri klupe, koje će pratiti krivinu zida. Ovo igralište će imati dva kontrolisana ulaza – izlaza sa kapijom u okviru drvene ogradice.

Radove, koji su zbog nepovoljnih vremenskih uslova započeti nešto kasnije od planiranog, izvode firme „Karbomont“ i „MV Inžinjering“, dok će put iduće sedmice sanirati firma „Fortismont”.

12 Komentari

  1. Pa stvarno nekad se zapitam imali normalnih ljudi idje na ovom balkanu?!! Pa jesteli trebali prvo sanorati put od zelenih zgrada do šišteta? Tamo se ne moze pijeske ici, a ne autom!!, Sve naopacke!

    6
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code