Početna Društvo Počela izgradnja kanalizacije na Topovima

Počela izgradnja kanalizacije na Topovima

13

Opština Herceg Novi i mještani zajedno su krenuli u rješavanje pitanja kanalizacione mreže Topovi, pa su proteklog vikenda položene prve cijevi, u okviru prve faze cjelokupnog projekta.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje, radove su obišli potpredsjednica Opštine Danijela Đurović i predsjednik MZ Podi Jovica Misinezović, sa članovima Savjeta te Mjesne zajednice.

Iz lokalne uprave podsjećaju da su prije nekoliko mjeseci predstavnici Opštine, na čelu sa potpredsjednicom Đurović, održali sastanak o inicijativi mještana za izgradnju kanalizacione mreže. Projekat, po kojem bi 850 metara kanalizacije bilo urađeno kroz tri glavna kraka, urađen je prije više od tri godine, a sada su se stekli uslovi za njegovu realizaciju.

Mještani čija domaćinstva nisu prvobitno obuhvaćena projektom izrazili su želju i spremnost za učešćem, pa će projekat u narednom periodu biti proširen četvrtim krakom, a cjelokupna dužina kanalizacione mreže iznositi skoro 1,5 kilometar.

Kako je dogovoreno, Režijski odbor za realizaciju projekta i Savjet Mjesne zajednice će nastaviti razgovore sa mještanima o organizaciji i učešću, a Opština Herceg Novi će podržati sve projekte kojim se poboljšavaju uslovi života građana. Za stotinjak domaćinstava Topova i Poda, na ovaj način će pitanje kanalizacione mreže biti rješeno, prestaće potreba za velikim brojem septičkih jama koje godinama stvaraju probleme mještanima jednog od najljepših dijelova naše opštine.

Projekat se izvodi po principu zajedničkog učešća lokalne samouprave i mještana, a vrijednost prve faze iznosi oko 30 hiljada eura. Mještani koji budu učestvovali u finansiranju izgradnje kanalizacione mreže biće oslobođeni plaćanja takse za priključak, a Opština Herceg Novi će finansijski pokriti sve troškove koje budu imali za notarske usluge.

13 Komentari

 1. Jedno laicko pitanje ,a gdje je odvod kanalizacije sa Poda mislim dje se prikljucuju cijevi da li su skopcani na gradsku ili nedje to ide niz brdo da ne kazem potok? To nam vi recite jer su isti radili to i prije i sad

  6
  2
 2. MILAN JANCIC i DANIJELA DUROVIC do pobjede na sledece izbore samo rade a ne svdjaju se sa nikim , svaka im cast a do tada ce imati odakle da finasiraju kampanju posto ce se posteno napuniti eura !!!!

  18
  13
  • Oni barem rade,a ne kao neki sto obecavaju brda i doline a na kraju NISTA.Svaka cast za Milana i Danijelu sve sto smo se dogovorili tako je i bilo.

   11
   17
 3. Sve pohvale za Danijelu Đurović i njen tim!!! Sve kako smo se dogovorili tako je i ispostovano.Ponovo se vraca povjerenje u ljude iz SNP ,to su ljudi od rijeci (ovi sto su ostali).

  15
  15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code