Početna Društvo Počela izgradnja prvog sportskog igrališta u Sutorini

Počela izgradnja prvog sportskog igrališta u Sutorini

11

Izgradnja višenamjenskog sportskog igrališta u Sutorini, na prostoru uz novi objekat Dnevnog centra počela je danas. Ovo će biti prvo sportsko igralište u tom naselju, koje će moći da koriste sva djeca, mladi i mještani, kao i štićenici Dnevnog centra, najavljuju iz lokalne uprave.

Foto: Obilježen Dan primirja i 102 godine od oslobođenja Herceg

Igralište će imati sportski teren na kojem će biti postavljeni koševi, golovi za rukomet i za mali fudbal. Biće uređene okolne zelene površine, postavljena ograda i instalirana nova javna rasvjeta.

Radove vrijedne gotovo 30 hiljada eura finansira Opština Herceg Novi, a izvode se prema rješenju Agencije za izgradnju i razvoj grada. Izvođač je kompanija “Izomontmne”, koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu.

“Mjesna zajednica Sutorina će prvi put dobiti svoje, multifunkcionalno sportsko igralište. Tokom proteklih 50 godina uređivani su tereni na više parcela koje su ustupane na korišćenje, ali ništa od toga nije bilo trajno rješenje. Sada će po prvi put djeca i mladi u Sutorini imati svoje igralište“, ističe predsjednik Mjesne zajednice Sutorina, Boro Lučić.

Igralištem će upravljati Mjesna zajednica Sutorina, a Lučić vjeruje da će ovo postati mjesto svakodnevnog okupljanja i druženja, koje će biti pogodno i za organizovanje sportskih turnira i različitih priredbi.

„Nakon uspješne izgradnje igrališta, imamo u planu i narednu fazu u kojoj bi trebalo da budu izgrađene tribine i svlačionica“, najavljuje Lučić.

Foto: Obilježen Dan primirja i 102 godine od oslobođenja Herceg

On napominje da je Mjesna zajednica Sutorina u proteklom periodu uredila zog za bućanje i prostor oko tog terena, koji se nalazi preko puta škole. Namjera im je i da predlože Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” zajednički rad na uređenju objekta i dvorišta područnog odjeljenja u Sutorini, što bi bilo na korist i zadovoljstvo djece i svih mještana.

11 Komentari

 1. Stvarno mi je drago da vidim ovakve projekte da se realizuju, na slici izgleda baš dobro. Domaćinski! Vidim da se pominje Osnovna škola Dašo Pavičić, evo ideje (stara je u mojoj glavi već 20 godina) pa možda neko “ko može da utiče” pročita. Pored fiskulturne sale u školi je poligon, koji ne znam u kakvom je sad stanju ali prije nekolkko godina kad sam gledao nije se ništa odavno mijenjalo. E sad, taj poligon je sa tri strane okružen školom i jedna strana je prema putu koji ide “oko” škole. Kada bi se ona polja poligona iskoristila, mogao bi se napraviti regilaran teren za rukomet/mali fudbal, poprečno tereni za košarku i odbojku. Bio bi to pravi pogodak za školsku omladinu u uopšte rekreaciju na Toploj. Osvetljenje obavezno, kako bi poligon živio cijele godine. Treba riješiti efikasno odvod vode sa poligona. Ovo naravno u partnerstvu opštine i škole a za obostrani interes. Pozdrav, Mirko

 2. Za svaku pohvalu izgradnja sportskog objekta u sutorini znmlade zdrave i sa zdrastvenim smetnjama
  Ali molim vas obuciye kadar koji bi radio da omladinom.koji.su narusenog.zdravlja jer njima trebaju posebni terapeuti i sportski ucitelji koji znaju raditi i nauciti neki sport Osi
  Nikad dovoljno sportskih terena za rehabilitaciju i zdrav zivot

 3. Raduje me što ćemo dobiti lijepo uređenu površinu sa puno zelenila. Sredite i površinu na kojoj je bila stara škola. Znam da je nekad davno rađen projekat za njenu obnovu.

 4. gdine Lucicu B. molba postaraj se sa da se ocisti magistralni dio puta od zemlje koji ostaje od vozila koja se ukljucuju sa tog gradilista,prolazis pored svakoga dana!!!!

  19
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code