Početna Ekonomija Počela izgradnja puta za buduće turističko naselje Montrose

Počela izgradnja puta za buduće turističko naselje Montrose

8

U blizini uvale Dobreč na Luštici, mašine i radnici proteklih dana, po svjedočenju mještana, devastiraju zelenilo, kopaju i materijal bacaju u more. Situaciju su dokumentovali fotografijama snimljenim s mora.

U Službi komunalne policije u Herceg Novom rečeno nam je da je komunalni inspektor redovnom kontrolom na terenu konstatovao da se radi o probijanju puta Rose – Dobreč.

– Radove izvodi firma ID Concept DOO iz Budve, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore od 30. juna 2016. godne, kojim je data saglasnost za izvođenje pripremnih radova većeg obima za izgradnju objekata od opšteg interesa – Klastera 1 Turističkog naselja “Montrose”- kazali su Radiju Jadran u Komunalnoj policiji.

Kompleks se gradi na urbanističkim parcelama UP1, UP3, UP5 i UP7 u zahvatu izmjena i dopuna Državne studije lokacije “Sektor 32: Rose- Dobreč”, Opština Herceg Novi, a investitor je “Northstar” DOO Tivat – navode oni.

Zapisnik komunalnog inspektora proslijeđen je Ministarstvu održivog razvoja i turizma, odnosno građevinsko-urbanističkoj inspekciji.

Podsjetimo da je izgradnja putne i vodovodne infrastrukture prvi uslov za realizaciju 300 miliona eura vrijednog projekta izgradnje kompleksa Montrose. Kompletan projekat trebalo bi da bude realizovan do 2029. godine kroz četiri faze.

Predstavnik konzorcijuma Vladimir Čvorović kazao je ranije Radiju Jadran da Faza 1 projekta podrazumijeva izgradnju hotela sa 5*, preko 200 smještajnih jedinica, 13 vila, a trebalo bi da bude završena do 2022. godine.

Vlada je sa konzorcijumom Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa ostrva Džersi ugovor o zakupu 520 hiljada kvadrata zemljišta na hercegnovskom dijelu Luštice na 90 godina potpisala još 2009. godine, a rokovi izgradnje su više puta pomijerani.

8 Komentari

 1. Nije problem imaju li odobrenje, nego da li otpad bacaju u more.
  To je u nadležnosti Komunalne a ne Građevinske inspekcije.
  Toboš nisu shvatili.

  6
  1
 2. Jeb*o te taj dio obale. Siguran sam da 95% Novljana nikada nije kročio nogom ta te seke, a sada kada neko krene da radi i gradi odma kukate. Sutra kada tu počne sa radom ekskluzivni rizort svi će te se hvaliti, kao Tivćani što se hvale sa Porto Montenegrom.

  12
  26

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code