Početna Oko nas Trebinje Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja, spajaju se putevi za Mostar i...

Počela izgradnja zapadne obilaznice oko Trebinja, spajaju se putevi za Mostar i Dubrovnik

15

U Trebinju je ozvaničen početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti magistralni put ka Mostaru sa magistralnim putem prema Dubrovniku. Ukupna vrijednost obilaznice je preko 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine.

Izgradnju zapadne obilaznice finansiraju u cjelosti Putevi RS vlastitim sredstvima. Dužina je pet i po kilometara, a u prvoj fazi radiće se oko tri kilometra puta.

Obezbijeđena je dozvola za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara potoji obećanje gradske uprave da će riješiti imovinsko-pravne odnosie, naveo je direktor “Puteva Srpske”, Nenad Nešić.

U rekordnom roku biće riješeni imovinsko-pravni poslovi, kako bi se zapadna obilaznica izgradila prije predviđenog roka, obećao je gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku.

15 Komentari

  1. Oće li se naplaćivat 3 eura? Ovo što mi plaćamo na Sitnicu je nevjerovatno. Put se bukvalno raspada a ti platiš 6e kad skokneš do Trebinja, više no goriva što potrošiš. Kakav primjer kretenizma..

    23
    5
  2. kakva zapadna obilaznica dajte gradite istocnu obilaznicu nismo na zapadu nego na istoku jedno je pravoslavlje Novi je velegrad za Trebinje Trebinje napustaju stanovnici i dolaze u Novi

    15
    28

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code