Početna Društvo Počela kampanja „Stop neregistrovanim vozilima“

Počela kampanja „Stop neregistrovanim vozilima“

12

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore krenuli su s kampanjom pod nazivom „Stop neregistrovanim vozilima“, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cilj kampanje je sprječavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju, kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

Službenici Uprave policije su, analitičkim praćenjem stanja u oblasti saobraćaja i poređenjem podataka o broju registrovanih vozila u odnosu na prethodnu godinu, došli do saznanja o povećanju broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju, a čiji vlasnici nisu registrovali svoje vozilo, ili nisu podnijeli zahtjev za registraciju vozila u zakonskom roku.

Takođe, određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka (umjesto dvije – jedna, obično na prednjoj strani vozila ili umjesto tri – dvije, obično na prednjoj strani vučnog i na zadnjoj strani vučenog vozila), a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske oznake napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ.

Kampanja će trajati 15 dana i biće realizovana od danas do 13. decembra na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama, kao i na lokacijama na kojima se kontrola saobraćaja inače rijetko obavlja.

U toku trajanja kampanje učesnicima u saobraćaju biće podijeljeno 10.000 flajera „Stop neregistrovanim vozilima“.

Službenici saobraćajne policije će, kako se dalje navodi u sopštenju, postupati i po ostalim prekršajima iz poglavlja „Registracija motornih i priključnih vozila“ – Zakona o bezbjednosti u saobraćaju na putevima, te će posebna pažnja biti usmjerena na omogućavanje drugom licu da upravlja neregistrovanim vozilom, kao i na upravljanje vozilom koje nema propisane registarske oznake i učešće tehnički neispravnih vozila u saobraćaju.

Takođe, nerijetke su situacije da vozači u saobraćaju upravljaju vozilom na osnovu polise osiguranja i zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pa vozač ne može upravljati vozilom na osnovu te dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova (do 30 dana od dana izdavanja).

Iako cilj kampanje prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje, saobraćani policajci će intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju za vrijeme trajanja kampanje, tako da će vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biti uručen prekršajni nalog, a ta vozila će biti isljučena iz saobraćaja, zaključuje se u saopštenju.

12 Komentari

 1. Udri po narodu tako i treba.niko vam nije kriv sto nemate pare ko ja da vozim auto od 6000 kubika i jos ga pritom i nenregistrujem i vozim pod dejstvom viskija na!

 2. Kako da registrujem auto kada nemaju registracie za strance? Uplatio i na kraju rekli nema vise registracija a uzeli pare. Jos me napenalili 80 eura jer sam vozilom posao po registraciju, ali saobracajac ni da cuje i ako imam sve uredne papire.

  17
 3. Je li akcija obuhvata i sluzbena vozila bez zadnje tablice koja krstare cg drumovima ili ih ne dirate i postujete dogovor s njima i kriminalcima da se tako raspoznajete dok jurisate?

  14
 4. Još kad bi u okviru ove akcije obišli cijeli grad i uklonili neregistrovana i napuštena vozila sa ulica!

  Kroz gradske ulice ima veliki broj ostavljenih i napuštenih vozila, koja se ne miču sa mjesta mjesecima i godinama. Očito je da su vlasnici digli ruke od njih – zato ih treba naterati da ih uklone, jer osim što izgledaju ružno, zauzimaju prostor za parkiranje ljudima koji redovno koriste svoja auta.

  A prostora za parkiranje je sve manje.

  28
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code