Počela obuka za pomoć i spasavanje u slučaju zemljotresa

Počela obuka za pomoć i spasavanje u slučaju zemljotresa

2
Podijeli

Na Orjenu je u toku trodnevna teorijsko-praktična obuka za pripadnike Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, u slučaju prirodne katastrofe – zemljotresa.

Praktično-pokazna obuka sastoji se od nekoliko segmenata: pružanje prve pomoći, spašavanje sa visina i dubina, potraga sa potražnim psima obučenim za potrage u ruševinama i na otvorenom prostoru.
V.d. načelnik hercegnovske Službe, Zlatko Ćirović kazao je Radiju Jadran da je juče i jutros održan teorijski dio, a tokom dana praktični:

Picerija i restoran

„Sa nama su kolege instruktori iz Hrvatske koji nam pokazuju praktični dio odnosno Prvu pomoć u spašavanju iz dubina, visina i ruševina. Pored članova naše Službe, učestvuju i pripadnici kotorske Službe. Učestvuje 5 pripadnika novske Službe, kotorske 3 a iz Hrvatske je 6 instruktora “, kazao je Ćirović.

Praktični dio biće nastavljen i sjutra ujutru, nakon čega će za učesnike biti upriličeno druženje.

Kako je ranije saopšteno iz lokalne uprave, riječ je o prvoj vježbi ovog tipa u Crnoj Gori, a strateški partner i pokrovitelj vježbe je Opština Herceg Novi, koja je preko lokalne Službe zaštite i spašavanja i organizator vježbe.

2 Komentari

 1. 8 kandidata obucava 6 instruktora?!?!
  A svi zajedno ste u subotu ste vec u 11:30 h otisli sa Orjena,duze moja djeca ostaju u vrticu.
  Vi mislite da ce vam se zemljotres najaviti i da ce biti u podne pri temperaturi od 25 C.
  Lijepa ideja ali kao i sve kod nas traljavo realizovana.

  4
  2

Ostavite komentar

*

code