Početna Društvo Počela rekonstrukcija 2,2 km magistralnog puta kroz Igalo

Počela rekonstrukcija 2,2 km magistralnog puta kroz Igalo

22

Na dionici magistralnog puta M2 od Debelog brijega do Tatar bašte, tačnije od skretanja za Servisnu zonu do onog za Mojdeški put, mehanizacija podgoričke firme Tehnoput počela je danas dugo najavljivanu rekonstrukciju.

Pripremni radovi krenuli su još početkom novembra prošle godine, a krajem prošle sedmice resorno Ministarstvo izdalo je građevinsku dozvolu Direkciji za saobraćaj. Time su se i formalno pravno stekli uslovi za početak radova.

Picerija i restoran

Još krajem januara na sajtu Automoto saveza Crne Gore oglašena je izmjena režima saobraćanja na ovoj dionici sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radove izvodi podgorička kompanija Tehnoput MNE, sa kojom je sklopljen ugovor na 1,7 miliona eura. Radovi bi trebalo da traju 150 dana, odnosno 5 mjeseci, s tim što će biti obustavljeni za vrijeme glavne turističke sezone.

Kako su nam ranije saopštili u Direkciji za saobraćaj, put će biti rekonstruisan u dužini od 2,2 km, uz dva mosta dužine 67 m, tačnije 50 m od mosta u Sutorini do skretanja za Mojdeški put. Predviđena je izrada kolektora za odvođenje atmosferskih voda, te prečišćavanje preko sepratarora ulja i naftnih derivata.

Radovi neće ometati odvijanje programa 50. Praznika mimoze,  bezbjedno saobraćanje biće usklađeno sa Zakonom o putevima, tvrde iz Direkcije za saopbraćaj.

22 Komentari

 1. Ovo je dno dna .. Pa sta rade ovom prokletom gradu to je “poezija”.. 5 mjeseci (a i duze ce to sa krsinom od tehnoputa) za 2.2km za jedan od najbitnijih putnih pravaca?!?!?!
  Spustite one masine i ljude sa Vilusa, pa zavrsite ovo za mjesec dana a ne mi gore u brda sire na 3 trake da mi Niksicani i ostala elita sa sjevera moze sto brze stici do HN.. Pih sve nam je ovako u ovoj tunguziji..

  14
 2. Da li redakcija može kod institucija pokrenuti inicijativu da se radovi normalno odvijaju,semafori na više od kilometra ,a radi se na 50 metara puta,čekanje je sve veće,radnika ima malo više od dva semfora.Kakvih 5 mjeseci za ovaj posao ,jesu li normalni?

  11
  1
 3. Ovo je katastrofa…. Slažem se da put treba rekonstruirati, ali već prvog dana radova, ne računajući ono postavljanje tabli na “petlju” o početku radova i par znakova, nastade kolaps….
  Danas je privremeni semafor bio kod rest. Hotela play sa igaljanske strane…. Dva puta sam prolazio danas…. Skoro oba puta kolona do Šišteta….. Izgubio nekih 25-30 minuta u prslom februaru…..
  Par pitanja…..
  A] šta će biti od katoličkoga uskrsa, kad ” zeme” krenu u tranzitu put Albanije i Kosova?
  B] da li će izvođači radova i direkciji za saobraćaj da računaju “sezonu” Jul – avgust, kao uprava policije na G. P. Debeli brijeg? … Gužve kreću mnogo ranije…
  C] ovaj put i pravac nema alternativu….. Zašto se npr od hotela palmon Bay do dubrovačke ulice ne napravi dvosmjerni saobraćaj, za mala vozila do 3,5 t? Velika vozila, kamioni busevi i sl nek idu na taj put što se rekonstruise i biti će manje čekanja
  D] iz pravca Sutorine postoji alternativa do Igala, u zavisnost kako u etapama budu radili izvođači radova…. ali je to usko… Biće gastig….
  E] Da li će komunalna policija i saobracajna policija CB Hn probati malo da pomognu vozačima, pa alternativno da isključe semafore i regulise nastale čepove? ili će samo gledati ko ‘vata crveno?
  Mnogo pitanja, a malo odgovora…. Koga briga…. Šaljemo još jednom lošu sliku, pred sezonu….. Ionako postadosmo grad u tranzitu, bez hotela….

  16
 4. 300.000 € je dato jednoj firmi iz HN koja i beton proizvodi za deponiju asfalta u okolici Kamenoga…
  Voze danas samo 2 kamiona. Zasto ih nema vise?

 5. Tehnoput nijedan posao nije završio kvalitetno a ovaj je počeo na najprometnijem putu na početku sezone.Da li su se stekli uslovi za rad? Meni još nijesu platili zemlju. Biće na kraju priča ko u Podgorici da izvođač nije mogao raditi zbog ne završene eksproprijacije i nemanja dozvole i ćao sezona (2x)

  24
 6. Stvarno nevjerovatno ,danas sam prolazio ,semafor od servisa ,do mesare Babic,niko nista ne radi, a samo dio od 50 metara je prokopan,veze s mozgom nema,da li ovo iko kontroliše? Da li redakcija može pokrenuti nekakav apel. KAKVIH 5 MJESECI,nadam se da je šala? Mogu li opštinari reagovati?

  39
  1
 7. Sto se ponovo i privremeno ne pusti dvosmjerni saobracaj kroz Igalo ispod Titove vile i za to vrijeme tom dionicom nema parking mjesta.Ne,njima je lakse da se mi malo patimo i cekamo po 15 min da prodjemo.

  35
  1
 8. Stavili su semafor kod Veskovog servisa, a moglo se opusteno kod teretane. Velika razlika i veliko cekanje sada a ne kad se proljepsa vrijeme

  39
  2
 9. Opet semafor koji nema veze s vezom,i to 6 mjeseci,uzas.znaci svaki dan 10m puta.
  To znaci da ce na radilistu biti 3 radnika,i 2 semafora hahaha

  59
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code