Početna Društvo Počela rekonstrukcija Stepeništa Danice Tomašević

Počela rekonstrukcija Stepeništa Danice Tomašević

5

Radnici firme „Niveda“ počeli su danas sa rekonstrukcijom Stepeništa Danice Tomašević. Radovi će se izvoditi etapno, a po potrebi će biti uključena i opštinska komunalna preduzeća.

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg-Novi

Stepenište će biti popločano kamenom, a biće uređena i rasvjeta i postavljen mobilijar. Prvo se rade grubi radovi i svako komunalno preduzeće će biti angažovano po potrebi iz svojih nadležnosti.

Posjetićemo da je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, uz ovo stepenište, uradila i projekat rekonstrukcije Stepeništa Jova Dabovića, čime je početkom marta ove godine završen prvi u nizu projekata uređenja novskih skala. Na tom stepeništu su postavljeni rukohvati, koji su bili zahtjev starijih sugrađana radi bezbjednosti, a korišten je i domaći, đurički kamen, koji se po boji i obliku uklopio sa kamenom u nastavku stepeništa.

Prvu fazu radova finansira Turistička organizacija Herceg Novi, od prihoda od boravišne takse, od kojeg se 10 posto usmjerava na unaprijeđenje infrastrukture grada.

5 Komentari

  1. Jedan stari betonski potpormi zid tik uz skalinadu na zapadnoj strani je dobro napukao, a uz taj zid je stablo kanarske palme koju su uništili surlaši. Baš me interesuje da li će i to biti sanirano.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code