Počela sa radom komisija za popis i premjer nepokretnih objekata

Počela sa radom komisija za popis i premjer nepokretnih objekata

12
Podijeli

Opština Herceg Novi obavještava građane da je danas počela sa radom posebna komisija sa zadatkom popisa i premjera svih nepokretnih objekata na teritoriji našeg grada, kako bi se pravedno i ispravno utvrdila visina poreza na nepokretnosti na teritoriji opštine Herceg Novi.

Na ovaj način, Opština Herceg Novi će uvesti red i potpunu poresku discplinu kada je u pitanju naplata poreza na nepokretnosti, posebno imajući u vidu da je u prethodnom periodu zabilježeno izuzetno puno propusta po ovom pitanju. Napominjemo i da će ove aktivnosti biti od velike koristi za buduću legalizaciju objekata.

Picerija i restoran

Ovim putem pozivamo sugrađane na punu saradnju sa i prema članovima komisije, a za sve eventualne nedoumice da se obrate Upravi lokalnih javnih prihoda i nadležnim organima.

 

12 Komentari

 1. Gospodo opatinari
  Prvo pregledajte tehnicke prijeme objekata koje su vasi cinovnici izvrsili, to je totalni kriminal.
  Drugo nacerajte sve da moraju izvrsiti tehnicku prijem. Daju dzvole za hotele bez TP. Ima da napunite budzet viae nego od sezone

  7
  2
 2. Kad su iza zemljotresa mjerili sve su pogrešno izmjerili i tako se uknjižilo,jer se narod nije razumio u to što rade.Kasnije i sad još traju skupe ispravke.Kamo sreće da je sve tačno uknjiženo.U istoj kući imamo dvije zone.Odlično se sjećam te komisije,dvije đevojke,sad jedna radi na šalter banke.

  20
  2
  • Ali skupština nije zasijedala o ovom pitanju.
   Nijednim zakonom nije dato pravo opštini da popisuje nelegalne objekte.
   Oporezivanje nepokretnosti se vrši na osnovu katastarske evidencije. Nalaz komisije nema pravnu snagu.

   28
   2
   • zakon o legalizaciji će u roku od 9 mjeseci riješti problem objekata bez građevinske dozvole ili djelova objekata ,objekte ce mjeriti ovlašćene firme,
    legalni objekti su već upisani u katastar

    12
    1
 3. Za formiranje ove komisije nemate nikakav pravni osnov.
  Poresko činjenično stanje može da utvrđuje samo ovlašćeno lice – poreski inspektor. Ko ne vjeruje, nek’ pročita Zakon o poreskoj administraciji.
  Zanimljivo da isti posao radi i država – samo za druge svrhe. Priprema se orto-foto snimanje svih objekata i poređenje sa katastarskim podacima radi legalizacije. Stoga rad komisije ne može biti ni od kakve koristi za legalizaciju, jer komisija neće da leti avionom i snima objekte na propisan način, već će da ih mjeri putem štapa i kanapa.

  52
  10
  • Meni je bilo sumnjivo koliko mi je naplaceno poreza jos dok je direktor bio Dragan Mracevic.Vama hvala jer ste mi pomogli sa ovim tekstom.

   11
   3
  • Ne razumiješ. Radi se o tome da se naplate hiljade dnevnica za izmišljeni posao. Kao što je izmišljena i većina radnih mjesta ove četvorostruko veće administracije, nego što je neophodno. Svi u istu tikvu duvaju, bez obzira na partiju. U stvari su samo dvije partije: vladajuća Kurta i opoziciona Murta.

   14

Ostavite komentar

*

code