Početna Društvo Počela sanacija pristaništa Muo, uskoro u Ljutoj, Baošićima i Kumboru

Počela sanacija pristaništa Muo, uskoro u Ljutoj, Baošićima i Kumboru

1

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom počelo je sanaciju pristaništa Muo u Kotoru. Planirano je čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, prema propisanim tehničkim uslovima, saopštili su iz ovog preduzeća. Radovi vrijedni 31,2 hiljade eura trebalo bi da traju do kraja marta.

Nakon pristaništa Muo, počeće sanacija pristaništa u Ljutoj. Poslije toga uslijediće i posljednja faza sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu – sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima (kod Lanterne) i pristaništa i mandraća u Kumboru, najavljuju iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Završetak sanacije preostalih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 1. maja.

Do sada su, kako dodaju u Morskom dobru, sanirana 4 objekta obalne infrastrukture: Zaječarsko mulo u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic, pristaništa – ponte u Stolivu i pristaništa Bazdanj u Tivtu. Za sve radove angažovana je barska kompanija Đokić group doo.

1 komentar

  1. Kako se dozvoljava zakupcima plaža, objekata da zabranjuju prilaz mandračima, mulima, zabranjuju korišćenje mula za pristajanje turističkih brodica, javno postavljajući obavještenja zabrane prolaza, (npr. kod hotela Delfin u Bijeloj)?????. Zakupci koriste mulo-prilaz mandračima za parkiranje autobusa…. itd….??????? Palenjem autobusa zagađuju vazduh i stvaraju buku na plaži, a također ti autobusi prolaze veoma otežano donjim putem pored mora-plaža….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code