Početna Sport Počela Super liga pionirki: Primorke startovale sa pobjedom

Počela Super liga pionirki: Primorke startovale sa pobjedom

0

U prvom kolu Super lige pionirke Primorja su rutinski savladale Roling iz Nikšića rezultatom 79:39 (17:6;20:13;19:15;23:5).

Primorke su savršeno otvorile utakmicu protiv košarkašica Rolinga, skoncentrisane u odbrani i precizne u napadu, te su nakon pet minuta vodile 11 poena (17:6). Radnjić i Pavlović su par puta uspjele oduzeti loptu, dok je Savković već na samom početku postigla 14 poena i zagospodarila na terenu sa asistencijama i skokovima, nakon čega je povučena na klupu da bodri saigračice, jer joj je ovo prva utakmica u njenoj kategoriji.

Primorke su nastavile dobru igru, kontrolisale odbrambeni skok i košarkašicama Rolinga uveliko otežale realizaciju. Na poluvrijeme su otišle sa 18 poena u plusu , a ta razlika se do kraja uvećala na 40 poena. Osim 14 poena Jovane Savković u ekipi je briljirala Jelena Bulajić sa 25 postignutih poena, Bojana Radnjić postigla je 10, Sanja Pavlović 8, Sanja Akšam 8, Sara Đurović 4, Tijana Tatalović 4, Iva Jevtović 2, a iznenađenje utakmice je najmlađa Aleksandra Dragićević koja se prvi put našla u pionirskom sastavu i postigla 4 poena. Doprinos pobjedi dale su i Anastasija Mojić, Vladana Pajović i Jovana Ječmenić.

U narednom kolu Primorke dočekuju Budućnost Bemax.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code