Početna Ekonomija Počele isplate bivšim radnicima Vektra Boke, obezbjeđenje im ne dozvoljava ulaz

Počele isplate bivšim radnicima Vektra Boke, obezbjeđenje im ne dozvoljava ulaz

3

Menadžment Vektra Boke AD angažovao je privatno obezbjeđenje na ulazu u Hotel Plaža, sa sjeverne strane, gdje već deset dana neprekidno protestuje grupa bivših zaposlenih.

Obezbjeđenje je prema riječima predsjednika NVO Bivši radnici Boke, Đorđa Rajaka, dovedeneo kako bi im onemogućili ulaz u prostorije hotela, u kojem su proveli radni vijek.

„Time su samo potvrdili da su sve radili nezakonito i napravili više krivičnih djela, čim su doveli obezbjeđenje da ih štiti. Obezbjeđenje jeste korektno prema nama ali mislim da je riječ o provokaciji nas koji protestujemo, međutim mi nijesmo „pali“ na taj bezobrazluk“, kazao je Rajak u razgovoru za Radio Jadran.

Sa druge strane, menadžment Vektra Boke AD uplatio je na račun Vektra Boke AD 30 hiljada eura na osnovu sudskih presuda za zarade, odnosno razlike u platama, na kojima ih je, kako tvrde bivši radnici, menadžment godinama zakidao.

Međutim, Rajak je jutros u Cnetru bezbjednosti Herceg Novi podnio krivičnu prijavu protiv menadžmenta zbog sumnje da se i dalje obavljaju malverzacije sa novcem, mimo zvaničnog računa.

Od protesta, kako poručuje, neće odustajati:

„Večeras ćemo, uprkos obezbjeđenju, pokušati da uđemo u salu kao gosti, da vidimo kakve će rakcije menadžmenta biti. Mi smo im dali rok do juče, a danas ćemo dokazati da u hotel možemo da uđemo i opomenuti ih još jednom da u hotel možemo ulaziti te da niko nikom ne može zabraniti pristup kao gostima“, smatra Rajak.

On nije isključio ni mogućnost fizičkog obračuna, ali se nada da do toga neće doći.

Menadžment Vektra Boke AD se bivšim radnicima, od početka protesta, obraćao samo posredstvom lokalnih medija, saopštenjima, u dva navrata, bez direktnih razgovora.

3 Komentari

  1. Da li ce te pare odjednom biti isplacene ili ce na “kasicicu” kao sto je Crnogorska Elita, koja je proizvod 30-to godisnje vladavine DPS-a i Satelita naucila da maze oci radnickoj klasi. Samo da znate, proslo je vrijeme Budvanske Blokade Opstine uz pomoc Privatnog Obezbjedjenja, sezona ce uskoro da jenjava, pa ce mo svi skupa poci u “Namirenje Duga” rastavljajuci komad po komad imovine koju su nam na prevaru oteli. Plasim se da ce i ovi iz obezbjedjenja dati nama ruke.

    28
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code