Početna Kultura Počeli Dani ruske kulture: Gala baletski koncert na Kanli Kuli

Počeli Dani ruske kulture: Gala baletski koncert na Kanli Kuli

4

Koncertom direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Konstantina Kostjukova, uz zvijezde beogradskog baleta, sinoć je na Kanli kuli otvorena manifestacija „Dani ruske kulture“.

Turistička organizacija Herceg Novi, koja je organizator manifestacije u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, JUK Herceg Festom, Ambasadom Ruske Federacije i Ruskim Centrom za kulturu i nauku – Ruski Dom, podržala je jedinstveni program iz oblasti baletske umjetnosti na našim prostorima.

Mnogobrojnu publiku pozdravili su u ime Ambasade ruske federacije u Crnoj Gori, Kiril Krleža, šef medijske sekcije ambasade, kao i direktor Turističke organizacije Herceg Novi, Pavle Obradović koji je i otvorio ovu manifestaciju.

Pažljivo odabran program koji je omogućio publici da vidi dijelove najpopularnijih ostvarenja iz oblasti klasičnog, neoklasičnog i modernog baleta učinio je da za ovaj koncert vlada veoma veliko interesovanje.

Koncert su činile najatraktivnije numere iz baleta “Uspavana ljepotica”, “Don Kihot”, “Grk Zorba”, “Krcko Oraščić”,”‘Bajadera”…

Ostvarena je zamisao da se uz vrhunsku izražajnost ljudskog tijela kao instrumenta prikaže baletska umjetnost.

4 Komentari

  1. I jos nesto. Ni rperertoar nije bio ruski.Zorba je djelo velikog Teodorakisa, Don Kihot pripada spanskoj kulturi, itd… Ovakav nastup, inace, zove se vernisaz, svakako ne koncert . Toliko koliko TO, a I mnogi odje, znaju o cemu se radi .

    3
    2
  2. Na onako lijepu scenu na tvrfjavi falilo je malko cbijeća…bar dva boketa.Da joj da dobridošlicu ili je to previše očekivati od balavurdije iz TO. INAČE, predstava odlična.

    14
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code