Početna Ekonomija Počeli iskopi temeljne jame za pumpu na Toploj

Počeli iskopi temeljne jame za pumpu na Toploj

17

images_slike_razno_benzinska_topla_idejno_resenje-2-1Kompanija Textmontoil, Kotoranina Radovana Marinovića započela je prije 15 dana dugo najavljivanu izgradnju benzinske pumpe na Toploj, iznad OŠ Dašo Pavičić, investicije vrijedne oko 1,5 milion eura.

Radovi su počeli kasnije nego što je planirano zbog pribavljanja neophodne dokumentacije za uređivanje zelene površine ka zgradi Doma zdravlja, što ide veoma sporo. Da ne bi gubili vrijeme, u kompaniji su odlučili da započnu najzahtjevniji dio posla – iskop temeljne jame, kaže Marinović za Radio Jadran:

Picerija i restoran

“Uz to, radi se i obezbjeđenje susjednih objekata i parcela. Riječ je o zemljanom iskopu, po savremenoj metodologiji odozgo naniže, koji se obezbjeđuje vertikalnim šipovima i horzontalnim ankerima. Nakon toga sve se betonira sa naglavnom betonskom gredom i mlaznim betonom. Tako ćemo imati  potpuno obezbijeđenu kosinu po projektu, u betonu”, pojasnio je Marinović.

Ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući i dug sušni period, temeljna jama mogla bi biti gotova do Nove godine. Nakon toga, Marinović odmah planira da počne izgradnju objekta:

“Objekat možemo da ozidamo za mjesec, najviše dva, ali ovo je najteži, najskuplji i najrizičniji dio posla. Jer, ispod je magistrala, a mi odozgo moramo da izvezemo oko 20 hiljada kubika iskopa”, navodi on.

Prema njegovim očekivanjima, pumpa bi mogla biti u funkciji do 15. avgusta, eventualno do kraja godine, jer i pored geoloških “pravila”, nikad se ne zna što zemlja može donijet:

“Opremu ću montirati nakon zabrane građevinske sezone, jer na to imam pravo, a grubi radovi i sve drugo vjerujem da će biti gotovi do 15. juna, a nakon toga očekuje nas montaža opreme od mjesec ili dva”, dodaje Marinović.

Podsjetićemo da Marinović iznad OŠ Dašo Pavičić planira da izgradi benzinsku pumpu sa pratećim objektima, što je investicija vrijedna blizu 1.600.000 eura. Planirana je izgradnja restorana, vidikovca sa panoramskim liftom, na dva sprata biće poslovni prostori. Po projektu biće to objekat od šest spratova sa garažom, tj. 840 m2 poslovnog prostora sa benzinskom pumpom. Iza Marinovićevog preduzeća je “Shevro Texaco” najveća belgijska kompanija za prodaju nafte i naftnih derivata, čiji su oni zastupnici.

17 Komentari

  1. Ova kompjuterska animacija nema veze sa situacijom na terenu, ali neka, samo me interesuje kakva ce na kraju biti regulacija saobracaja na izlazu iz pumpe, pravac autobuska stanica

  2. Neka bude sretno i uspješno,kao i svakome ko ozbiljno radi na napretku, uči,stvara,zarađuje.A što ćemo,nikad nije mogao svak,slojevi su vazda postojali,situacije se mijenjaju,vrijeme teče.Znanje i rad su se vazda isplatili,pored svih ometača i ugrađivača.Ko zna neka koristi,svaka mu čast,meni nije moglo bit.

  3. Ko je uporan dodje na svoje. Cuo sam sve najbolje za gospodina Marinovica, zato mi je vecina komentara smijesna, posebno za politiku. Ako je makar dio tacan, puno srece i sve najbolje…

  4. Jupiiiiiiii, bas nam je trebala tu benziska, dalako su nam ostale a i nema ih dovoljno. Pameti! Vrtic,skola, dom zdravlja i najvece naselje u hn opstini zacinjeno benzijskom pumpom. U druge gradove cemo ici u kulturne centre i trzne posto natankamo gorivo, odlicno smisljeno.

  5. “Shevro Texaco” kako ga vi “krstiste” naski ili ti “Chevron”, americka naftna koorporacija koja je svojevremeno kupila i integrisala u svoje vlasnistvo naftnog giganta “Texaco” ne stoji iza Marinoviceve firme. Mozda imaju neke poslovne kontakte i saradnju sa firmom Gospodina Marinovica, ali ta koorporacija ni u jednom segmentu nije zainteresovana za izgradnju pomenutog objekta. Taj objekat gradi Gospodin Marinovic iskljucivo privatno, uz mogucnost da i neki drugi “privatnici” iz njegovog okruzenja “ulazu” u ovaj projekt.

  6. Dobro bi bilo pogledati projekat u dijelu koji reguliše ulaz/izlaz na tu lokaciju. Vjerovatno ide preko Mjeseca! Da bi se ispoštovala inženjerska praksa i regulativa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code