Početna Društvo Počela sanacija puta na Gomili

Počela sanacija puta na Gomili

18

Radovi na sanaciji i asfaltiranju puta na Gomili počeli su danas, i trajaće narednih dva do tri radna dana. Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević obišao je dionicu puta koji spaja ovo naselje sa Jadranskom magistralom, a na kojoj radove izvodi firma „Fortis mont“.

Uređenjem ovog dijela ulice, koja je bila u veoma lošem stanju, Opština Herceg Novi će konačno riješiti problem na koji su mještani godinama ukazivali i omogućiti lakše saobraćanje do jednog od gusto naseljenih dijelova grada. Vrijednost radova iznosi skoro 28 hiljada eura.

Predmet obilaska potpredsjednika bio je i teren na kojem se trenutno izvode radovi na izgradnji dječijeg igrališta i teretane na otvorenom. Postavljeni su zidovi čije su vidne površine obložene kamenom, a u narednim danima uslijediće i radovi na postavljanju urbanog mobilijara.

Kako je informisao potpredsjednik Konjević, lokalna samouprava radi predano na ispunjavanju osnovnog zadatka – poboljšanju kvaliteta života građana, kako u pogledu infrastrukture, tako kroz izgradnju ili uređenje objekata sa rekreativnim sadržajima za građane i mlađu populaciju.

Podsjetićemo da uređenje ove lokacije podrazumijeva izgradnju otvorenih površina u obliku platoa u dva nivoa, na kojima se postavljaju sprave za teretnau na otvorenom i oprema za dječije igralište, kao i radove na parternom i hortikulturnom uređenu terena, uz adekvatno rješavanje infrastrukturne opremljenosti i postavljanje urbanog mobilijara.

Potpredsjednik Konjević je dodao da je nakon ljeta u planu i nastavak radova na sanaciji puta kroz Novo Mesto, čija jedna dionica je uređena prošle jeseni, kao i postavljanje javne rasvjete na Gomili.

18 Komentari

 1. Koliko god neko bio nekompetentan za neki posao, pokazala se bitnijim volja i zelja da se konkretno uradi nesto za gradjane Novog.
  Mica se bar trudi i nesto se radi, sto treba biti prepoznato i pohvaljeno. Ako uzmemo u obzir sve prethodne garniture lezilebovica cije su se ambicije fokusirale na davanje laznih predizbornih obecanja, onda je ovo odlicno.
  Meni nista ne treba, neka koliko toliko ostane nesto nasoj djeci da ako vec nemamo jaku ekonomiju, pravni sistem, onda bar sitnicama da se zadovoljavamo.

  21
  2
 2. 6 mjeseci na Toploj 3 ne radi rasvjeta , neradnici amateri,igrate se vladanja gradom kao mali Perica. Dobro je onaj rekao u komentaru,rade samo u svoje selo,do sada ste najgora vlast,bez ikakve odgovornosti koja laže i obecava

  20
  9
 3. Sto ste vi ogorceni na Igalo,Igaljane pa valjda i mi moramo da zivimo.zalosno je da se ne radujemo i pomazemo kad se radi u druge djelove grada. Ulice po Zelenici,Srbina itd su mjesta gdje povremeno svako od nas odlazi i ocekuje ako je u glavu dobro da se i tamo radi. O vredjanju po drugim osnovama ne bih da komentarisem.

  19
  10
  • neradni seljak@ tacno treba da se radijemo svakom napretku i putu,iskreno ovo su smjesni poduhvati 50 i 100 metara betona,asfalta,ne treba ni pominjati. Ono sto je smijesno je da sve te nesretne sitne investicije idu u Igalo ,i neka idu,jer sve zajedno nisu ni za spominjanje.

   5
   1
 4. Sto se ne popravlja rasvjeta u na trotoaru centru Igala?Vjerovatno cekate da prodje 2 godine koliko je data garancija.Samo da Vas napomenem rasvjeta je radila ukupno 3 dana od kada je pustena u funkciju prije 13 mjeseci.Dva dana kad su zavrseni radovi i jedno vece kad su predsjednik, podpresjednik i nacelnica komunalne prosetali.

  39
  5
 5. hahaha Igaljani su na vlasti pa da ugrabe jos ovo malo,jer vide da nece dugo biti tu,pa za svoje selo sto vise da izgrade.Smjesni su ,cak ih ne treba ni kritikovati ,oni su seljaci po dusi i razmisljanu mogu zajedno sa popovima i drugim neradnicima i dokonim ljudima!!!

  16
  26

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code