Počelo anketiranje turista, promoteri u Novom i Igalu

Počelo anketiranje turista, promoteri u Novom i Igalu

0
Podijeli

U hotelima i na plažama hercegnovske rivijere 1. jula počelo je anketiranje turista, koje će trajati do 1. septembra. Turistička organizacija Herceg Novi angažovala je dvoje anketara, koji su kako nam kažu, ispunili uslove konkursa. Rezultati ankete biće poznati u novembru.

– Anketna pitanja se odnose na različite elemente turističke ponude. Od ove godine sva pitanja imaju ponuđene odgovore što olakšava obradu podataka, a ponuđene opcije se odnose na sve pomenute elemente iz prethodnih anketa – navodi direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović, ne precizirajući koji su segmenti ponude obuhvaćeni anketom.

Picerija i restoran

Od ove sezone u TO su uveli novu ponudu, odnosno angažovani su promoteri grada na najfrekventnijim lokacijama. Oni će informisati turiste o popunjenosti kapaciteta na rivijeri:

– Po dva promotera postavljena su na Autobuskoj stanici i ispred Info biroa u Igalu. Tako će uputiti zainteresovane turistne na adresu smještaja, bez novčane nadoknade. Pozivamo sve izdavaoce privatnog smještaja da nas posjete i daju informacije o cijenama i ispunjenosti smještajnih kapaciteta – poručuje Obradović.

Zbog, kako navodi, bolje posjete gradu, koja je u aprilu, maju i junu bila za oko 30% bolja nego lani, TO HN angažovala je za ovu sezonu 37 radnika, što je za 11 više u odnosu na prošlu.

Prema posljednjim podacima TO, u Herceg Novom boravi 19.300 turista, što je za 17% više u odnosu na isti period lani.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code