POČELO KOŠENJE I UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA

POČELO KOŠENJE I UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA

124
0
Podijeli

Lijepo vrijeme koriste u JKSP u Herceg Novom za redovno uređenje zelenila.

Naglo je otoplilo, zbog čega je vegetacija dosta bujna. Tehnička služba ovog preduzeća krenula je s košenjem i orezivanjem. Veći dio posla je završen, kaže nam šefica sektora zelenila u JKSP, Vanja Spaić. Vrijeme je radnicima ovih dana išlo na ruku.
Uređena je ulica „Peta crnogorska”, u Igalu, naselje Gomila, park Mjesne zajednice u Igalu, a danas će ljepše izgledati i petlja na jadranskom putu. Za sjutra je planirano uređenje kružnog toka u Meljinama.
Prema riječima Spaićke, programom proljećnjih aktivnsoti obuhvaćeni su i ulica Nikole Ljubibratića kod Doma zdravlja, na Savini ulica Bokeljske brigade, Brače Grakalić, parkovi u gradu i Bijeloj.
U toku je nabavka sadnica cvijeća. Pored žbunastih biljaka i puzavica, biće i dosta sezonskih vrsta. Biće zasađeno od 20 do 23 hiljade sadnica, što je kao i prošlih godina. Biće oplemenjen prostor kod Energoprojekta i ispod Školskog centra.
Iz ovog preduzeća apeluju na građane da prilikom uklanjanja velikih količina zelenog otpada kontaktiraju JSKP, kako bi poslali kamione za odvoz i spriječili gomilanje pored kontejnera. Osim što to stvara ružnu sliku, nemoguće je i redovno odvoziti zeleni otpad.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code