Početna Društvo Počelo popločavanje trga ispred Opštine

Počelo popločavanje trga ispred Opštine

15

Izgradnja podzemne garaže ispred zgrade Opštine Herceg Novi teče zadovoljavajućom dinamikom i trenutno su u toku završni radovi.

Foto: Služba za informisanje OHN

Radnici kompanije “Briv Construction” počeli su sa popločavanjem novog trga, koje će biti gotovo tokom naredne sedmice, uz radove na uređenju fasada i pristupnih puteva.

Rok za završetak kompletnih radova je 1. jun, potvrdio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Podsjećamo, sa ovim projektom lokalna samouprava će riješiti pitanja parkinga u samom centru grada. Po revidovanom projektu, garaža će imati ukupno oko 200 parking mjesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će 20-ak biti u neposrednoj okolini.

Projekat je vredan 3,9 miliona evra. Ta suma biće otplaćivana narednih pet godina, a odlukom lokalnog parlamenta ta obaveza je prebačena na hercegnovski “Parking servis”.

15 Komentari

 1. 3.9mil:5godina:12mj:200mjesta=330e mjesečno tj 11e dnevno svakog dana(i kiša i praznici) svako parking mjesto treba da donese da bi bili na nuli.I to da nema džabe za opštinare i prijatelje.I da nema pretplatnih karata.I na to treba zaraditi plate i doprinose za 3 radnika *5god *12 mjeseci*(400plata+150 doprinosi)=99.000e
  Nema šanse da dodjemo na nulu !! Ali neko se ugradio,pa uživa

  24
  3
  • Ne valja ti kalkulacija. Od tih 200 mjesta, bar 150 će koristiti opštinari i odbornici besplatno. Objektivno, za građane će, i to po povlaštenim cijenama za okolne stanare, ostati prosječno 30-ak mjesta. Baš pametna investicija od naših para. U prosjeku, biće oko 100.000 EUR po parking mjestu za građane. Da to rade doma i od svojih para, ne vjerujem da bi krenuli u takvu investiciju. Razmislite prije glasanja koliko sugrađana bi životne probleme riješilo dijelom tog novca, koji su sebično i nimalo glupo, opštinari dodijelili sebi. Pod hitno treba zahtijevati da i opštinari i odbornici u buduće plaćaju parking kao ostali građani.

   12
   1
 2. Cuj prebacena obaveza na parking servis…ccc
  Kad bi se ovaj narod solidarisao pa narednih nekoliko godina da ne placa parking, da vidim samo od cega bi p
  islatili ta 4 miliona… MI, MI, MI… MI TO PLACAMO a ne parking servis!

  32
  5
 3. Mozete li da ZABRANITE novskoj listi da svako sliku koju objavi glavni sajt opstine onu preuzmu i onda nam ispiraju mozak da su ONI to uradili. Povraca se narodu od njihove demagogije.

  47
  8
 4. “Počelo popločavanje trga ispred Opštine”
  “Trg od Opštine”?
  Je li već popločan ili zabetoniran i pređašnji naziv ovog trga, a sada garaže?

  60
  20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code