Početna Društvo Počelo uređenje pješačke staze Bijela-Kamenari

Počelo uređenje pješačke staze Bijela-Kamenari

21

Uređenje 650 metara pješačke staze koja će spajati mjesne zajednice Bijela i Kamenari počelo je proteklog vikenda, prema projektu koji je prošle godine uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada. Vrijednost ove investicije iznosi 190 hiljada eura, a sredstva su obezbijedili Opština Herceg Novi i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Foto: Služba za informisanje OHN

Kako je kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević, pješačka staza će značajno poboljšati komunikaciju između ove dvije mjesne zajednice, ali i povećati bezbjednost pješaka.

-Formiranjem sigurne pješačke komunikacije na ovaj način se stvara jedinstvena funkcionalna povezanost Bijele sa Kamenarima, u skladu sa odgovarajućim standardima i tehničkim propisima. Radovi obuhvataju uređenje dijela slobodnih površina sa južne strane raskrsnice lokalnog puta za Bijelu prema moru, kao i dva postojeća proširenja u okviru ove trase, naglašava Kovačević.

Prema njegovim riječima, izdvojen je i odgovarajući parking prostor za parkiranje automobila uz lokalni put ka Bijeloj, kao i proširenje za privremeno zaustavljanje vozila interventnih ekipa, na način da se ne remete pješački niti saobraćajni tokovi.

Rok za završetak radova je 70 dana. Još ranije je najavljeno i hortikulturno uređenje duž staze, postavljanje prigodne rasvjete, sanacija parapeta, uređenje obale, kao i opremanje vidikovca klupama i drugim mobilijarom. Pješačka komunikacija biće dostupna i licima sa smanjenom pokretljivošću.

21 Komentari

 1. Što će staza,bilo je dobro i ovako jer godinama. šetaju samo isti ljudi,Bijeljini pogotovo nemaju naviku da prošetaju pa čak ni majke sa malom djecom.To je opštepoznato zato su to uzaludno bačene pare

  4
  6
 2. Nije ovo privatni no javni interes od krucialne vaznosti za mjestane Kamenara i Bijele , uz podzemne kontejnere predstavlja ozbiljan napredak.

  13
  1
 3. a samo me interesuje gdje zavrsava klesani kamen i korculanski kamen od parapeta posto se skida i odnosi isti scenario kao i za izgradnju trece trake za trajekt kada je odnesen korculanski kamen koji je bio ugradjen na pristaniste.

  23
 4. 190 000 eura za 650m trase koja vec postoji? Da li ste vi normalni. Kad god pogledam, proracun raste po 20-30 000, stigoste ladno do 190 000. Sta bi da je treba ispocetka praviti… Vidi se i po slikama da je trasirana, i prema moru i prema magistrali.

  26
  2
 5. Prije par godina sam predložio vlasnicima hotela “Park” i “Casa Del Mare” da između hotela izgrade pješačku stazu “Trim stazu”, da povežu ova dva hotela, čime bi turistima i gostima ovih hotela bilo omogućena rekreacija i u periodima kada ne postoje uslovi za kupanje u moru. Na moja pisma ni jedan od vlasnika hotela nije odgovorio. Zašto?

  20
  1
  • Prijatelju, koje sezone ?! Iz Srbije, oni koji imaju pare da bacaju na PCR testove, će poći za Grčku, a vi ste sa Milom, antisrpskom kampanjom, neljubaznošću, betoniranjem obale i kanalizacijom u moru oterali sve. Ne pomaže ni moljakanje nove vlade da ljudi iz Srbije posete Crnu Goru i bez PCR-a. Uslediće samo sezona rasprodaje imovine na vašem primorju, a verujem i u Hrvatskoj. Svako dobro.

   8
   7
 6. Kada je nazad 60 godina planirana Magistrala, nije se uopšte mislilo na pješake. U redu je što se to ispravlja. Samo: ovo je luksuzno šetalašte, a kroz Zeleniku se ne može ni gradski prolaziti. To je 2011 konstatovano detaljnim urbanističkim planom “Zerlenika centar” – i onda u fiojoku s time. Sad smo pred izbore da se čini štogod – ali nikako za zeleničke glasače.

  24
  2
  • Postovani gospodine Zoltan, Vasa porodica i pokojni Obrad Maric kao predsjednik MZ da je nesto uradio za Zeleniku.
   Opstina na Zeleniku gleda kao na “trinesto prase” .
   Samo luka (objekat od javnog interesa) je potencijalno najznacajniji resurs za HN…itd.
   Ostajte zdravi.

   16
   1
   • Hvala, ali ne zaboravimo i druge zaslužne: Obren Dunđerović je bio glavni poslodavac Opštine iza države, Adam Pestorić je uveo školovanje – i ostali. Tako da je Zelenika bila glavni poreznik Opštine. Iza rata sve je to prigrabila “nariodna vlast” – Herceg Novi i Titograd – pa je ipak morala popustiti: “Mješovito/ je gradilo nove pogone kroz Zeeleniku i obnovilo Mulo. Tek se ova najnova vlast apsolutno odvratila od Zelenike. Turizam – turizam! A poslje svake političke, privredne ili prirodne krize kroz zadnje tri decenije – katastrofa. Zelenika je primjer pred Opštinom za zdravu mješovitu privredu, na prvom mjestu Luka – sa pozadinskim saobraćajem – ali u ovoj izbonog kapanji još ni riječi o tome.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code