Početna Naslovna Počeo IX Big game fishing, sa Škvera isplovila 21 ekipa

Počeo IX Big game fishing, sa Škvera isplovila 21 ekipa

1

Iz gradske luke na Škveru jutros je na udaljenost 12 milja od obale isplovila 21 ekipa, okupljena povodom tradicionalne sportsko zabavne manifestacije, IX Big game fishinga, čime je započeo takmičarski dio ove sportsko zabavne manifestacije, odnosno lova na tune, sabljarke, arbakore, lampuge i druge trofejne ribe.

Big game fishing revijalno je otvoren sinoć, u resto baru Jadran na Škveru, u prisustvu organizatora, predstavnika lokalne uprave i Saveza za sportski ribolov na moru, kao i učesnika i drugih zainteresovanih.

Manifestacija je ove godine okupila ekipe iz Crne Gore, Francuske, Njemačke, Rusije….. U ime Opštine Herceg Novi, učesnike je pozdravio predsjednik Skupštine, Ivan Otović:

„Želim da provedete lijepo vrijeme u našem gradu i da imate dobar ulov. Ovaj događaje je značajan ne samo za sve vas ovdje okupljenje, koji ste ljubitelji ribanja, već i za sam grad. Ovo je odličan način na koji doprinosite da se čuje za Herceg Novi, hvala vam i uživajte“, poručio je kratko Otović.

U ime Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, predsjednik Saveza Mladen Rostović zahvalio je organizatoru, klubu Big game na organizaciji, a učesnicima poželio fer plej borbu:

„Meteorolozi kažu da će biti dobro vrijeme, što je najvažnije da možete da uživate u sportu i takmičenju. Želim svima puno uspjeha, nadam se dobrom ulovu, boljem nego prošle godine. Želim da se svi takmičeri fer plej odnose“, poručio je Rostović.

Jedan od osnivača i učesnika takmičenja, dr Milan Colić, poručio je između ostalog da će ovogodišnji Biga game proteći u znaku pripreme jubileja za sljedeću godinu, jer:

„Deset godina je deset godina. Ostarilo se, znate… U međuvremenu, neki od nas su postali penzioneri, djedovi, a neki i jedno i drugo, kao Nebojša Šaponjić, moj veliki prijatelj, a neki smo na putu da to budemo, nadam se. Ovaj Big game nas je podmladio, vraća nam volju u ono što volimo i nadam se da će nam more i naredni dani koji nas očekuju pružiti veliko zadovoljstvo koje smo imali prilike da iskusimo proteklih godina. Takmičenje zvanično proglašavam otvorenim“, poručio je dr Colić.

Takmičarski dio dana počinje ujutru u 8 h, azvršava u 17.30 h, kada se brodovi vraćaju u luku, a mjerenje ulova najavljeno je u 20 h u resto baru Jadran, nakon čega će biti upriličena večera i zabavni program za učesnike.

Manifestacija će trajati do 4. septembra.

Organizatori takmičenja su klub Big game iz Herceg Novog, uz pomoć Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i sponzora.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code