Počeo upis prvaka u dvije od četiri osnovne škole

Počeo upis prvaka u dvije od četiri osnovne škole

1
Podijeli

U osnovnim školama u Herceg Novom, Dašo Pavičić na Toploj i Ilija Kišić u Zelenici, počeo je upis prvaka koji će trajati do 30. aprila. Škole Milan Vuković na Savini i Orjenski bataljon u Bijeloj čekaju zvanično obavještenje resornog Ministarstva, koje bi trebalo da stigne do kraja sedmice.

Upis u školama Dašo Pavičić i Ilija Kišić obavlja se svakog radnog dana, a iz OŠ Dašo Pavičić napominju da se upis neće obavljati od 6-12. aprila zbog Uskršnjih praznika.

Picerija i restoran

Prilikom upisa roditelji će dobiti pismeno obavještenje o datumu testiranja.

Za djecu koja nemaju prebivalište u Opštini Herceg Novi, prilikom prijave, potrebno je donijeti kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, radi upoređivanja sa podacima iz baze o registru rođenih, dobijenih od MUP-a.

Takođe, prije upisa, potrebno je obaviti ljekarski pregled djeteta kod izabranog pedijatra, a ljekarsko uvjerenje obavezno priložiti prilikom upisa.

Posljednjih godina u novskim osnovnim školama upisano je bilo u prosjeku 4 hiljade prvaka.

Osim dosadašnjeg načina upisivanja, od školske 2018/2019 godine roditeljima bi preko portala E-uprave trebalo da bude dostupno i upisivanje đaka elektronskim putem. Uprave škola očekuju o tome uputstva, odnosno linkove za upis.

Elektronski upis đaka, kao pilot projekat, prošle godine pokrenuli su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo javne uprave u tri osnovne škole u Podgorici, čime bi se roditeljima olakšala procedura upisa.

1 komentar

  1. Volio bih da ne bude kao prosle godine u skoli na Toploj, gdje su pojedine mame odlucivale kod koje ce uciteljice biti njihovo dijete i koje dijete ne treba da bude sa njihovim potomkom. Kao da ih salju u rat, a ne u skolu, JADNICE!!!

Ostavite komentar

*

code