POČETAK PROLJEĆA I DAN ŠKOLE “IVAN GORAN KOVAČIĆ” U HERCEG NOVOM

POČETAK PROLJEĆA I DAN ŠKOLE “IVAN GORAN KOVAČIĆ” U HERCEG NOVOM

315
0
Podijeli

Turnirom u ženskoj košarci sa vršnjakinjama iz trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić” učenici i nastavnici Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić” počeli su obilježavanje 21.marta Dana škole.

Direktor ove ustanove Momo Dragićević i direktor Sportskog centra Igalo, Savo Morović potpisali su ugovar o saradnji čime žele da edukuju mlade i podstiču regionalna sportska takmičenja. Srednjoškolci su dobili za rođendan i donaciju Sportskog centra – garnituru sportske opreme.
Poziv za turnir Novljani su uputili Gimnaziji u Dubrovniku, ali oni se iz objektivnih razloga nijesu odazvali. Već dvije godine Srednja škola iz Novog obnavalja veze sa sličnim ustanovama iz Jugoistočne Evrope. Kako ističe direktor, Momo Dragićević saradnja sa Gimnazijama iz Dubrovnika i Trebinja trajala je do 1992. godine i ratnih dešavanja.
Dan škole “Ivan Goran Kovačić” biće tradicionalno obilježen i svečanom akademijom, u Dvorani Park, u 19 časova. Ovdje su ponosni i na časopis „Iskra” koji ove godine doživljava 55. jubilarno izdanje. Ovaj list jedan je od najstarijih školskih časopisa u Crnoj Gori, ponosno priča Dragićević. Iznjedrio je mnoge novske novinare.
U Srednju školu u Novom je ove godine upisano 1018 učenika. Angažovano je 79 nastavnika ,11 spoljnih saradnika, 6 profesora kojima ovo nije matična škola. Ovo je jedan od najvećih kolektiva u Herceg Novom.
Škola ima 40 odjeljenja sa 13 različitih profila. Učenici na državnim i međunarodnim takmičenjima osvajaju značajna priznanja.
Ove godine planiraju da otvore Višu školu za zanimanje menadžer kulinarstva, samo je potrebno da obezbjede kadar. Jer, već imaju jedinstven trening centar za praksu.
Kao jedina škola u Crnoj Gori, provajder za zapošljavanje učenika kod poslodavaca, lani su nakon prvog sajma zaposlili 250 učenika. Zato se nadaju opet uspjehu i nakon drugog sajma zapošljavanja u saradnji sa Zavodom i Centrom za stručno obrazovanje. Direktor ove škole se nada da će novi socijalni partneri, pogotovo Azmont u Kumboru, prepoznati ulogu ove ustanove u obrazovanju kadrova. Ponudili su upravo Azmontu mogućnost prekvalifikacije i dokvalifikacije za zanimanja u turizmu i građevinarstvu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code