Početna Turizam Počinje “Baošićko ljeto”, prva od šest pučkih fešti ove sezone

Počinje “Baošićko ljeto”, prva od šest pučkih fešti ove sezone

2

Manifestacija “Baošićko ljeto”, kojom će biti ozvaničen još jedan početak turističke sezone u tom mjestu, biće otvorena u subotu 30. juna na platou ispred sportskog centra Baošići u 21 čas.

Iako je pretrpjela brojne promjene u nazivu i programu, ovu pučku zabavu već dvanaestu godinu uspješno organizuju Mjesna zajednica Baošići i Turistička organizacija Herceg Novi.

Svečanom otvaranju fešte, prethodiće defile Gradske muzike i mažoretki.

– Planiramo  da mažoretke i Gradska muzika krenu u 20 i 30 časova po od restorana “Papagaj” i da prodefiluju obalom, cijelom dužinom Baošića i onda da se vrate na plato do 21 čas i da tu izvedu svoje tačke – navela je sekretarka MZ Baošići, Milica Ćetković.

Nakon defilea mažoretki i Gradske muzike zabavno-kulturni program nastaviće klapa “Stari Kapetan” na platou sa početkom u 21 čas.

Uz pomoć članica udruženja žena NVO Fešta domaćini će, kao i prethodnih godina, ugostiti posjetioce  priganicama, ribom, vinom i lozom.

Sportski dio ove manifestacije čini revijalna jedriličarska regata u organizaciji JK Jovo Dabović pod nazivom “Turistička regata-Baošići 2018”. Pravo učešća imaju klase Krstaš, Old timer i Hobie cat jedrilice. Regata će se održati istog dana, a start je predviđen u 11 časova ispred bazena u Baošićima. Jedriće se u akvatorijumu Tivatskog zaliva ispred obale Baošića, Bijele, Đenovića, Krašića i Tivta. U 20 časova je predviđena svečana dodjela nagrada, takođe na platou ispred sportskog centra Baošići. Prijave za regatu trajaće do subote do 10 i 30 časova.

Organizatori pozivaju sve furešte i domaće da dođu i zajedno se provesele uz muziku. Nadaju se lijepim vremenskim uslovima, jer će u slučaju  velikih vremenskih nepogoda biti primorani da odlože ovu manifestaciju.

Iz MZ Baošići za ovo ljeto najavljuju još pet manifestacija, a sljedeća je “Starom kapetanu u čast”. Ova svečanost biće upriličena 2. jula ispred Doma starog kapetana Miroslava Štumbergera u čast dana njegovog rođenja. I na ovoj manifestaciji nastupiće klapa Stari kapetan koja je i nastala u njegovu čast i KUD Sloga iz Đenovića, ali u manjem sastavu.

Nakon “Baošićkog ljeta” sljedeća fešta u oranizaciji Turističke organizacije Herceg Novi i Mjesne zajednice Igalo “Igaljsko ljeto” zakazana je za nedjelju 1. jul sa početkom u 21 čas.  U zabavno-kulturnm programu učestvovaće VIS Kaldana i KUD Igalo.

Da podsjetimo, do 15. septembra u planu je 40 fešti u Mjesnim zajednicama duž obale, uz ribu, vino i muziku lokalnih bendova.  Za održavanje kulturno-zabavnog programa Turistička organizacija Herceg Novi obezbijedila je 45 hiljada eura. Najavljuju bogat i raznovrstan program kako bi se svaka Mjesna zajednica predstavila kao dobar domaćin.

2 Komentari

  1. Ove godine Baosic spremno docekuje turisticku sezonu a to prvenstveno zahvaljujuci mladom rukovodstvu MZ Baosic na celu sa preduzimljivim i upornim Djurom Cvjetkovicem. Svi komplimenti za njih.

    14
    2
  2. Ne znam,ali kažu da je Baošiće centar za masovni jeftini turizam,da je gužva i da za svakoga opet ima mjesta.Stranci traže nešto drugo,ali i ovo nekome koristi,možda većini baš to treba.Zato postoje predrasude o Kumboru.

    5
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code