Početna Društvo Počinje izgradnja rasvjete Meljine-Petijevići, za 100 hiljada nižu cijenu od tenderske

Počinje izgradnja rasvjete Meljine-Petijevići, za 100 hiljada nižu cijenu od tenderske

16

Uz magistralni put Meljine – Petijevići, narednih dana počinje ugradnja javne rasvjete na potezu od kružnog toka u Meljinama do posljednjih kuća u naselju Podi, do odvajanja za zaselak Rusmani. Riječ je o projektu čija je tenderom procijenjena vrijednost bila 270 hiljada eura.

Međutim, ugovor sa izvođačem, nikšićkim Ramelom, sklopljen je 20. maja na iznos skoro 100 hiljada eura niži. Ova firma obavezala se, da će čitav posao uraditi za 181,2 hiljade eura. Ima rok od 60 dana za izvođenje radova, od dana zaključenja ugovora i uvođenja u posao.

Podsjetićemo da je Ramel-ova ponuda ocijenjena kao ispravna i najpovoljnija od 5 pristiglih ponuda na opštinski tender, među kojima je jedna ponuda neblagovremeno dostavljena.

Izvođaču će 20% sredstava biti uplaćeno avansno po potpisivanju ugovora, a ostatak u jednakim mjesečnim ratama na 18 mjeseci.

Garantni rok je 10 godina ukoliko nedostaci utiču na stabilnost i bezbijednost objekta, a 2 godine za ostale nedostatke. Garantni rok počinje od dana završetka radova. Izvođač je dužan da o svom trošku otkloni sve nedostatke na izvedenim radovima koji se pokažu u toku garantnog roka, u roku od dva dana od dana dostavljanja zahtjeva nadzornog organa o otklanjanju nedostataka. Ukoliko izvođač ne postupi po zahtjevu naručioca ( lokalne uprave ), Opština ima pravo da na teret izvođača otkloni nedostatke angažovanjem drugog izvođača.

16 Komentari

 1. Bravooo. Jeza covjeka da uhvati nocu od kruznog toka prema gore, mrkli mrak..
  Podi su jedno veliko naselje, sa sve vecim brojem stanovnika i pored ovoga, dobro bi bilo postepeno jos ponesto obezbediti – bankomat, filijalu poste, apoteku, mesaru 😊

  8
  1
 2. Za 100.000 eura niza cijena od predvidjene? E pa Niksicani, opet pokvariste rabotu “strucnjacima” (*za spagove” , naravno) u Opstini. Drugi puta cete dobiti sipak a ne rabotu.

 3. Ne valja kad se radi,ne valja kad se ne radi..Nemate vi šta drugo radit nego traćarit nekoga…sram vas bilo gledajte svoja posla. Kome smeta rasvjeta ,vi ste bolesni

  6
  1
 4. Ja sam se prije 32 godine udala na Igalo i sišla iz Petijevića. Kako sada stvari stoje, prije će oni u Petijeviće dobiti rasvjetu uličnu nego ja na Igalo. Kakav apsurd!

  16
  8
 5. Ovo je odlično, samo da to nije drugo ime onih ,,stručnjaka” iz Nikšića, što su nam radili kanalizaciju? Treba provjeriti vlasništvo, da se sve ne završi na uplati 20%, pa put pod noge.

  12
  7
 6. Mandic je nspravio put Meljine Trebinje, Sportsku dvoranu, Hotel, trecu traku Kruzni, renovirao Njegosevu ulicu da ne nabrajam dalje, a vi dajte bar jedan veci projekat osim seoskih puteva i sijalica ako vam nije za pohvalu ono setaliste od Galeba do Mjesne Zajednice. Evo jedan savjet za Demokrate kad za skoro 4 godine nijeste nista radili nego zaposljavali svoje postenije je i da sad pred izbore prespavate.

  26
  9
 7. Lagano ali sigurno ugrađuju se 5g bandere kroz cijeli grad. U jednom trenutku biće dovoljno da neko samo stisne dugme da to počne da radi a narod niko ništa ni ne pita. A šta ima pitat. Ne pita niko ni tele ništa kad ga vode na klanje

  12
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code