Početna Društvo Počinje izrada Strateškog plana razvoja Opštine Herceg Novi

Počinje izrada Strateškog plana razvoja Opštine Herceg Novi

17

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić donio je Odluku o pristupanju izradi Strateškog plana razvoja opštine Herceg Novi za period 2020-2027. godine.

Strateškim planom biće utvrđeno postojeće stanje razvoja jedinice lokalne samouprave, opšti cilj razvoja, strateški ciljevi sa prioritetima za njihovo ostvarivanje, mjere i smjernice za ostvarivanje Strateškog plana, orjentaciona sredstva za sprovođenje Strateškog plana, način njihovog obezbjeđivanja i druga pitanja od značaja za razvoj, sopšteno je iz lokalne uprave.

Izrada Strateškog plana biće u skladu sa Pravilnikom o metodologiji za izradu Strateškog plana razvoja jedinice lokalne samouprave („Sl. list Crne Gore“, broj 68/16), a rok za završetak Predloga je šest mjeseci. Izradu finansira Opština Herceg Novi.

Predsjednik opšine će rješenjem imenovati Koordinatora, Radnu grupu za pripremu Strateškog plana i Konsultativnu grupu.

Strateški plan se donosi na period od 7 (sedam) godina, nakon dobijene saglasnosti Ministarstva ekonomije o usklađenosti sa Strategijom regionalnog razvoja Crne Gore, navedeno je u Zaključku o pristupanju izradi Strateškog plana.

17 Komentari

 1. Predsednice opstine katicu, (ne mogu vas osloviti sa gospodinom jer vi to niste). Sada predlazete izradu strateskog plana Herceg Novog pa nas kao gradjane zanima kako ce te se vi licno postaviti ispred ovog grada kada je u pitanju strategija za narednih 7 godina. Zasto vas ovom pitam? U politiku se ne razumem ali sam osoba koja zna makar osnovna pravila ponasanja kada je u pitanju gradonacelnik grada u kojem zivimo. A to znaci da se postuje drzava u kojoj zivite. Da li vi nju volite ili ne to je vasa licna stvar, ali kao predstavnik naroda jednog grada vi svojim ponasanjem kao naprimer NE CESTITATE SVOJIM GRADJANIMA DAN DRZAVNOSTI, govori i vama samima. Pa se da postaviti pitanje: da li ste vi bili izabrani kao prvi covek ovog grada samo na osnovu vase licne deklaracije da vi ovu zemlju ne priznajete kao svoju drzavu, da necete nikada cestitati gradjanima praznik koji je njihov, da cete negirati postojanje i prava svake druge nacije koja nije isto sto je i vasa itd? Vase smernice napretka su nam poznate tako da nas zanima kako ce vase smernice izgledati do 2027? Sta vam je prioritet? Kojim pravcem putuje ovaj grad?

  2
  2
  • LAKO BI BILO DA JE TO JEDINI PROBLEM. PA ONI NISU SPOSOBNI SEBI PLATU OBEZBEDITI A KAMO LI NAPRAVITI STRATEGIJU OD KOJIH PARA. A STO SE TICE PRIZNANJA ILI NE PRIZNANJA OVU DRZAVU NE PRIZNAJE POLOVINA GRADJANA AKO UKLJUCIMO MANJINE KOJE BI ZBRISALE U MATICNE DRZAVE DA IM SE UKAZE PRILIKA I VISE OD POLOVINE. OVA DRZAVA JE REALNOST U NJOJ ZIVIMO POSTOVATI SE MORAJU POZITIVNI ZAKONSKI PROPISI VOLIO JE NE VOLIO MORAS JER IMAS U SUPROTNOM APARAT PRISILE. NISTA NIJE VJECNO.

 2. KOJI CRNI RAZVOJNI PROJEKTI. USKORO NEMA PARA ZA PLATE ONDA SLEDI ODUZIMANJE IMOVINE GRADJANI CE DOCI U SITUACIJU DA NEMOGU IZMIRIVATI DADJBINE KOJE SU VEC POVECALI I STALNO POVECAVAJU ZATO SE RAZVIJA REPRESIVNI APARAT PA SE KOMUNALNIM INSPEKTORIMA PROSIRUJU OVLASCENJA I JOS CE DAJE SPREJ TRENIRAJU DJIU DJICU NAORUZAVAJU. NADAMO SE DA CE SE GRADJANI SUPROSTAVITI OVOJ PLJACKI KAO STO SU POCELI U SRBIJI I HRVATSKOJ JER TO CE BITI UDAR DIREKTNO NA EGZISTENCIJU GRADJANI BI VEC TREBALI DA SE ORGANIZUJU JER DRZAVA VEC UVELIKO RADI NA TOME POSTOJE PRIVATNI IZVRSITELJI KOJI CE DA ZAJEDNO SA POLICIJOM ODUZIMA IMOVINU SAMO SE CEKA NAREDJENJE.

 3. BOLJE DA NEPRAVITE NIKAKVE RAZVOJNE PLANOVE U INTERESU GRADJANA JE DA VI VAS MANDAT PRIVEDETE KRAJU I DA PLATITE STRANCE ILI SPOSOBNE LJUDE KOJI SU SKOLOVANI ZA TO KOJI BI SVOJOM IMOVINOM GARANTOVALI IZRADU I REALIZACIJU PLANA RAZVOJA. MISLIM DA VI KADROVSKI NISTE OSPOSOBLJENI ZA TAKO NESTO. MISLIM DA JE VLAST U H. NOVOM NIJE DORASLA SVOM ZADATKU.

  14
  1
  • Zbog “stranaca” je ovaj plan i predlozen, kako bi oni mogli da zarade. Zivi bili pa videli da ce ovaj posao pripasti recimo ( onom iz Jagodine koji poznaje Bethovena) naprimer. E onda konacno da shvatimo da se odgovorni kartaju sa novcem grada HN. Koliko je propalih a veoma skupih “projekata” bilo do sada u HN? 70% gradjana nema kanalizaciju a gradonacelnikov najveci problem je novi strateski plan HN!! Bas me zanima i kako ce se odvijati prikljucenje PortoNovi na kanalizaciju?

 4. Predlažem da oni koji prave plan budu plaćeni odjednom i na kraju posla. Razlog: dosadašnji planovi su se razvlačili u nedogled, da bi se plate primale u nedogled.

  9
  2
 5. Predsjedniče Katiću,
  vjerovatno će te za pitanja ekologije odnosno zaštite biodiverziteta i ovoga puta predložiti vaše “stručnjake” Simonidu Kordić, pravnika i Irenu Vučković,ekonomistu. Objasnite građanima Herceg-Novog po kom kriterijumu su njih dvije prisustvovale Međunarodnoj konferenciji za zaštitu biodiverziteta Mediterana” održanog 7 maja u Rimu.
  Podsjetićemo Vas da u službama Opštine imate više stručnih osoba koje se veoma kvalitetno bave ovom problematikom.
  Zašto ste ih podcijenili i uvrijedili? Vjerovatno je prevagnula “mladost”pomenutih gospođa.

  22
  1
 6. Počinje izrada strateškog plana razvoja….. pojasnite o čemu se radi ,ljudi vas ne razumiju,šta to znači,o čemu se radi, priča,itd .Ovako je široko pa prosječan građanin ništa ne razumije( a možda tako i treba???)

  12
  2
 7. Zgrada opštine odnosno gradonacelnik,nacelnici,savjetnici i razni izmisljeni rukovodioci primili platu prije 10 dana,a za javne ustanove dje se radi,od kojih grad zivi,za njih nema još para….SRAM TE BILO STEVANE KATICU!!!!BITNO JE DA SI SEBI DAO!!!!

  20
  3
  • E jadan li je grad koji živi od javnih ustanova. Šta se desilo, zavrnuo Mića slavinu Herceg Festu? Šta se ljutiš, morate i vi nešto da počnete zarađivat jer ste se uhljebili na budžet a držite sve objekte što mogu donositi prihode.

   4
   1
  • VI U JAVNIM PREUZECIMA I OPSTINSKI SLUZBENICI I KATNIC ZIVITE OD GRADJANA KOJI PLACAJU POREZE E KAD TO SVATITE DA STE TU RADITE RADI NAS I DA VAS MI PLACAMO A TO STO SU VAS POZPOSLJAVSLI PO OPSTINI GDJE NEMATE NI STOLICA ZA SJEDATI I U JAVNIM PREDUZECIMA TO JE RAZLOG STO CE SVE MANJE BITI REDOVNA PLATA AKO JE I BUDE.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code