POČINJE JOŠ JEDAN RENDEZVOUS – 8. DANI FRANKOFONIJE

POČINJE JOŠ JEDAN RENDEZVOUS – 8. DANI FRANKOFONIJE

235
0
Podijeli

Kulturna manifestacija koja slavi francuski jezik i frankofonu kulturu, “Dani frankofonije” – počinju ovog vikenda u Herceg Novom.

Prvi u nizu muzičko scenskih programa koji nosi naziv “Ukus Pariza” najavljen je u subotu u dvorani Park od 20 h. U predstavi učestvuju učenici hercegnovskih škola, članovi kreativne sekcije “Avenira”. Specijalna gošća biće i novoizabrana ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, Veronik Bruimo, kazala je našem radiju predsjednica Udruženja za njegovanje francuskog jezika, kulture i umjetnosti “Avenir”, Svetlana Čolak Antić.
“Cilj “Frankofonije” je da animira što više djece, bez obzira na njihove sposobnosti, godište, bez obzira na godine učenja francuskog jezika. Jer, to je ustvari, jedan rendezvous svih ljubitelja francuskog jezika, riječi i kulture. Frankofonija je lijepo zaživjela u Herceg Novom i imamo zaista bogat program u Crnoj Gori, kao i svim zemljama bivše Jugoslavija i Balkana”.
U čast Dana frankofonije, koji se u svijetu obilježava 20. marta, u lokalu “Bluefin” na Škveru, biće organizovana prezentacija francuskog filma, uz degustaciju francuskih specijaliteta, sira i vina.
U istom restoranu, u petak, 21. marta, posjetioci će imati prilike da uživaju u njihovoj ponudi uz francuske šansone.
“Dane frankofonije” u Herceg Novom i ove godine organizuje Udruženja za njegovanje francuskog jezika, kulture i umjetnosti “Avenir”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code