Početna Oko nas Dubrovnik Počinje jubilarni 20. Dubrovački karnevo

Počinje jubilarni 20. Dubrovački karnevo

3

Tradicionalna manifestacija „Dubrovački karnevo” u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice proslavlja jubilej – dvadeseti rođendan.

FOTO: Dubrovnik Tourist Board: Experience Dubrovnik

Ovogodišnji program Dubrovačkog karnevala je najduži i sadržajno najbogatiji do sada, a biće održan od 22. februara do 5. Marta, saopšteno je iz Tursitičke zajednice grada Dubrovnika.

Biće upriličeni brojni zabavni programi za djecu i odrasle, od nastupa animatora i žonglera, te oslikavanja lica do maskiranih povorki.

Program će početi u petak, 22. februara u 10:30 Đirom maškarnih grupa dječijih vrtića od Brsalja do Straduna, a svečano otvaranje zakazano je za dan kasnije u 15 časova na Karnevalskoj pozornici na Stradunu.

Ovogodišnji Dubrovački karnevo prvi put u okviru programa ugostiće Župski karnevo uz gostujuće maškarane grupe iz Hrvatske i inostranstva, Radionice izrade karnevalskih maski Udruge Dart i Galerije Artur.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika obećavaju odličnu zabavu na Maškarati ispod kuplja u Lazaretima, a prava poslastica će i ove godine biti Valcer pod maskama na Stradunu uz bićerin, nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda.

Novost jubilarnog, dvadesetog Dubrovačkog karnevala je “Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula” u restoranu Klarisa. Vrhunac i završna manifestacija Dubrovačkog karnevala je tradicionalni Veljun uz Talire u Gradskoj kavani u utorak, 5. marta u 20 sati, a nastavlja se Ultimima od mladijeh maškara od 23 sata uz popularnu Maju Šuput u Revelinu, s besplatnim ulazom za sve maškare.

Grad Dubrovnik i Turistička zajednica osigurali su vrijedne nagrade najboljim i najmaštovitijim maskama Dubrovačkog karnevala: dvije povratne avionske karte za Istanbul Turkish Airlinesom, dvije povratne karte za Zagreb s Croatia Airlinesom uz vikend boravak u hotelu Dubrovnik, te ostale vikend boravke za dvoje u hotelu Lafodia na Lopudu, hotelu Odisej na Mljetu i brojne druge zanimljive pojedinačne i grupne nagrade.

Tradicija maškaranja u Dubrovniku seže daleko u prošlost, a ovaj grad običaje njeguje i kroz Dubrovački karnevo, ističu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

3 Komentari

  • Objavljuju se novosti iz većeg, boljeg, razvijenijeg i uvijek inspirativnog grada, pardon grOda, Dubrovnika ! Bravo za Radio Jadran ! Dubrovnik uvijek i iznova privlači i motiviše … a, sigurno da nešto interesantno ima i iz prelijepog i jedinstvenog Sarajeva !

   P S Primitivce molim da ne obraćaju pažnju na moj komentar, hvala unaprijed !

   17
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code