Počinje kupanje, a sanacija oštećenih kupališta?

Počinje kupanje, a sanacija oštećenih kupališta?

6
Podijeli

Ove sedmice trebalo bi da bude održan sastanak predstavnika Udruženja zakupaca plaža u Herceg Novom, lokalne TO, Opštine Herceg Novi i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kako bi se odredio početak sanacije kupališta oštećenih u nevremenu krajem marta.

Prikupljanje foto dokumentacije oštećenih plaža je pri kraju, pa bi na sastanku detaljnije trebalo da bude poznat obim oštećenja kupališta, kao i neophodan iznos sredstava za sanaciju, kaže za Radio Jadran, predsjednik Udruženja zakupaca Herceg Novog, Slobodan Vujačić, zakupac plaže Splendid na Savini:

Picerija i restoran

– Na nekim kupalištima otišle su betonske ploče, na nekima je more raznijelo pijesak, a tu su i ona koja zahtijevaju manje popravke. Jedan od zakupaca nedavno je nasuo 150 kubika pijeska da bi mu ga voda ponovo odnijela između 31. marta i 1. aprila. Nakon toga ponovo smo morali da pravimo fotografije. Prema sadašnjem stanju na 15, ili 16 kupališta, od Igala do Meljina, biće neophodni veći zahvati – armiranje, betoniranje, nasipanje pijeska. Na još dvadesetak kupališta nasuće se između 20 i 60 kubika pijeska – precizirao je Vujačić.

Prema nekim ranijim procjenama novskih zakupaca plaža, šteta od martovskih kiša i juga iznosi između 50 i 60 hiljada eura. Dio štete zakupci su prema Ugovoru o zakupu sa MD dužni sami da otklone, a dio obaveza snosiće Morsko dobro. Za tu svrhu, MD je obezbijedilo 200 hiljada eura na  čitavom primorju. Novski zakupci zatražili su pomoć lokalne uprave, MD i lokalne TO.

Imaju, kako kažu, dobru saradnju sa direktorom Morskog dobra, Predragom Jelušićem i v.d. direktorom TO, Pavlom Obradovićem, pa se nadaju da  će do 1. maja uspjeti da pripreme sva kupališta.

6 Komentari

 1. Kako da ne???… bio sam svjedok gdje je covjek morao da sredi i ocisti plazu jer ce ga kazniti jer nije sredjena,i covjek o cijelom svom trosku pozvao bagere i kamione … zatim su poslali policiju i pisali kaznu zbog radova. A da ne pricam o onim komunalcima koji su kao grabljivice nadlijetali…uzas i strahota sto se cini u nasu lijepu drzavicu.

 2. za uzas.ime ti sve kaze.pa koga ti krivis covjece.koje morsko dobro,koji bakraci.sta nam to oni pomogase,a da nisu stostruko naplstili.ma koliko su novca izvukli,iz novoga mogli su sve pozlatiti.a sto se tice leskovcana,pa znamo da vam smeta sve sto dolazi iz srbije.no zalim nas grad je otvoren grad,a sto malo vise volimo ovu nssu bracu po krvi,niko nije kriv.ljubsv i postovanje su cudo.zar ne.

  10
  7
 3. A sto drugo da se ocekuje sa demokratimskim i snsp , oni sunajgore sto nas je moglo snaci, samo smo krivi sto smo birali ,bice smeca i leskovackih kobasica umjesto sardina i nase muzike i pijesme uz gitare doce Leskovcani sa turbo jaukanjem a i dalje ce se lomiti noge i sa baterijom setati, to nam i treba neko ko nikad barku ni vidijo nije da nam govorii u jednom takom lijepom gradu sto i kako , puni staraca i balavaca nemoze se ici naprijed, Novi je osudjen da bude zakocen grad e jaok nama

  11
  15
  • Sto se komentara tice stvarno te podrzavam ali molim te nemoj nas pravit budalama pa da mislimo da bi DPS koje je unistio i pokrao sve sto se moze unistiti i pokrast pa i vise bio bolji. Ista su i stvarno neznam koji vise smrde. Nego daj da opet mjenjamo pa da probamo sa nekim trecim pa onda tako dalje dok ne dodje neko koliko toliko normalan.

   Sve u svemu koliko god bilo nevjerovatno i dalje ima ljudi koji ce glasat ***** koji je oteo milijarde i nosi jakne za koje normalan covjek radi 5 mjeseci , odjela od dvogodisnje prosjecne plate i satove koji kostaju vise nego vecina naroda zaradi za cijeli radni vjek a od radnog staza ima samo bavljenjem politike.

   17
   3

Ostavite komentar

*

code