Počinje Liga šampiona, Jadranu neophodna finansijska i pomoć sa tribina

Počinje Liga šampiona, Jadranu neophodna finansijska i pomoć sa tribina

4
Podijeli

Ulazak Jadrana Carine u Ligu šampiona, je sjajna vijest, ali uvećava godišnje  troškove za oko 100 hiljada eura. Ekipu u grupnoj fazi takmičenja očekuje 14 utakmica, od čega je 7 u inostranstvu, s tim što je jedan turnir u inostranstvu već odigran, kao i jedan uzvratni meč u Francuskoj, kazao je na press konferenciji povodom plasmana u najelitnije evropsko takmičenje, predsjednik PVK Jadran, dr Đuro Marić.

– To su ozbiljna sredstva, koja je ovog trenutka dosta teško obezbjediti i  apelujem na sve organizacije u gradu, prvenstveno na Opštinu, zatim Turističku organizaciju, kao i privredne subjekte  da izađu u susret Jadranu i daju svoj doprinos ovom nastupu u Ligi šampiona – naveo je dr Marić.

Picerija i restoran

On je mišljenja da će apel imati odjeka, jer Jadranu je potrebna pomoć. Samo televizijski prenosi utakmica Lige šampiona iziskuju adekvatne tehničke uslove. RTCG, kao Javni servis nema te mogućnosti, pa je uprava  bila prinuđena da sufinansira prenose. Marić je informisao da samo jedna reportažna kola za potrebe prenosa koštaju oko 4,3 hilajda eura.

– Sve to skupa, svi ti problemi na koje nailazimo, svakako nisu razlog da ne podržimo ove momke i stručni štab da daju sve od sebe, da se bore i dospiju što dalje u Ligi šampiona.  Vjerujem u stručni štab, vjerujem u ovu ekipu. Vjerujem i u spremnost opštinskih organa i privrednika da se odazovu, a svakako ćemo ovaj apel uputiti i državnim institucijama  – kazao je dr Marić.

Ministarstvo sporta pružilo je jednokratnu pomoći u visini od 10 hiljada eura za nastupe Jadrana u kvalifikacionom dijelu Lige šampiona. Marić se nada da će Ministarstvo ponovo pomoći, jer je Jadran jedan od rijetkih timova u Crnoj Gori koji se ove sezone takmiči u Evropi. On je kazao i da je već razgovarao sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem i predsjednikom Upravnog odbora Turističke organizacije.

Direktor kluba, Miloš Mračević naglasio je da organizacija utakmica u Ligi šampiona ima veoma stroge kriterijume kada je riječ o tv prenosima, prezentaciji i brendiranju bazena.

– Mi kao domaćini imamo obavezu da 7 utakmica, koje igramo kod kuće televizijski proizvedemo na najsavremeniji mogući način, u HD 16:9 rezoluciji, koja u ovom trenutku u Crnoj Gori nije prisutna kao model produkcije, već smo bili primorani da produkciju tražimo iz Beograda ili Sarajeva, zavisno od raspoloživosti tehničkih kapaciteta – kazao je Mračević.

On je otrkio da je Evrovizija nosilac televizijskih prava Lige šampiona, pa će se utakmice prenositi putem njihovog satelita, što znači da će prenose preuzimati veliki broj TV kuća. Biće to svojevrsna promocija, ne samo Jadrana, već i Herceg Novog, kazao je Mračević.

Vateprolisti Jadrana već sjutra igraju prvi meč grupne faze Lige šampiona, a u goste na zimski bazen dolazi ekipa Špandau 04 iz Berlina. Trener, Vlado Gojković je oprezan pred ovaj meč, jer će Jadranašima svaka utakmica biti veliki izazov, ali da će ekipa probati da na domaćem terenu ostvaruje što bolje rezultate.

– Mislim da imamo kvalitet i ako odigramo koliko možemo i kako možemo i pripremimo se  na najbolji način, imamo šanse da tražimo bodove. O Špnadau kao ekipi mogu reći da imaju 7 stranaca, nekih od njih već dvije-tri godine igraju za Njemačku reprezentaciju. Ekipa koja ima dosta dobar kvalitet, veoma iskusnog trenera, našeg Pera Kovačevića, tako da sigurno neće biti nimalo lako, ali vjerujem da smo spremni – kazao je Gojković.

On je pozvao sve Jadranove navijače i Novljane da dođu sjutra na bazen, jer ovom podmlađenom sastavu je potrebna podrška da ostvare prvu pobjedu, koja će im dati vjetar u leđa za dalju borbu u Evropi.

Ovogodišnji kapiten ekipe, Marko Petković kazao je da iako podmlađen, Jadran ove sezone, ipak, ima veliki potencijal. On dvije godine nije nastupao u Ligi šampiona, pa mu je to, kako je kazao, dodatni motiv.

– Očekuje nas jako teška i zahtjevna sezona zbog velikog broja teških utakmica, jer je svako takmičenje u kom ćemo ove godine nastupati, čini mi se, znatno jače od ovih prethodnih par godina. Za ovu utakmicu smo se jako dobro spremili, fizički i taktički. Ekipa je jako motivisana i svi jedva čekamo da utakmica počne – zaključio je Petković.

Na pressu se moglo čuti i da u ekipi Jadrana nema povrijeđenih niti bolesnih, pa će tim u kompletnom sastavu nastupiti na otvaranju grupne faze Lige šampiona.

Utakmica protiv njemačkog Špandaua na programu je sjutra u 20:30 časova na bazenu Instituta dr Simo Milišević u Igalu, a cijena ulaznice je simboličnih 2 eura.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code