Početna Društvo Počinje preventivno-represivna kampanja “Uspori, sačuvaj život”

Počinje preventivno-represivna kampanja “Uspori, sačuvaj život”

1

Od danas do 20.novembra na području opštine Herceg Novi, kao i u cijeloj Crnoj Gori, prema planskim aktivnostima policije u obilježavanju “Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda”  trajaće  kamapnja “Uspori, sačuvaj život”.

Foto: Uprava policije

-Ona će imati preventivno-represivni karakter. Tokom kampanje će se vozačima dijeliti flajeri putem kojih se želi ukazati na opasnosti nepoštovanja saobraćajnih propisa i njihove posljedice po učesnike u saobraćaju- navodi pomoćnik komandira za poslove bezbjednsti saobraćaja  u hercegnovskoj policiji, Aleksandar Deretić.

Kampanja se sprovodi sa ciljem smanjena saobraćajnih nezgoda sa stradalim licima, a čiji je uzrok neprilagođenja ili neprospisna brzina kretanja vozila na putu.

-Na području opštine Herceg Novi u toku 2020.godine dogodilo se 273 saobraćajnih nezgoda, u  68 slučajeva uzrok je neprilagođena ili nepropisna brzina, od kojih su u 10 saobraćajnih nezgoda lica zadobila tjelesne povrede, a jedno lice smtrno stradalo- upozorava Deretić.

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u toku godine su sankcionisana 2 353 vozača što čini 42% od ukupnog broja počinjenih prekršaja po ZOBS-u.

U toku kampanje, ali i nakon nje, službenici stanice policije CB Herceg Novi će, kako najavljuje Deretić, obavljati stalnu kontrolu brzine kretanja vozila radi povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Počinioce prekršaja će sankcionisati određenim zakonskim normama za počinjeni prekršaj.

1 komentar

  1. Molimo da upozorite vozace pisebno na dioniciZmijice meljine na usporenu voznju tom dionicom magistrale jer su tu pjesaci prisutni.skola brojne trgovine rasmrsnice.skretanja zasto bi trebalo postaviti savremenu zvucnu i svjetlosnu signaliza iju tmz lezece policajce kao u tivtu iako je magistrala jer je pose bno.izuzetno opasno

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code