Počinje uređenje starog željezničkog tunela Meljine-Zelenika

Počinje uređenje starog željezničkog tunela Meljine-Zelenika

2688
11
Podijeli

Uređenje pješačke komunikacije u starom željezničkom tunelu koji povezuje Meljine i Zeleniku trebalo bi da krene sljedeće sedmice, a radove će izvoditi firma Asfalt beton gradnja d.o.o. iz Podgorice. Sa njom je Opština Herceg Novi danas sklopila ugovor, koji su u ime Opštine i izvođača potpisali predsjednik, Stevan Katić i direktor, Vladimir Mirković. Vrijednost radova je 21,7 hiljada eura sa PDV-om.

Uređenjem je planirano asfaltiranje dionice u dužini od nekih 500 m, čime su obuhvaćeni i „prilazi“ tunelu sa jedne i druge strane, u dužini od 50 m, kao i postavljanje javne rasvjete. Čitav posao trebalo bi da bude gotov nakon 15 dana od početka radova.
Ovim zahvatom biće omogućena bezbjednost brojnih pješaka, s obzirom da na ovom dijelu herecgnovske rivijere ne postoji trotoar duž magistrale. Osim toga, pješačka staza trasom kojom je prolazio popularni voz-ćiro biće i nova atrakcija, kazali su ranije iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Izvođač se obavezao da će sve radove izvoditi prema tehničkoj dokumentaciji, stručno i kvalitetno, držeći se tehničkih propisa, pravila i standarda koji važe u građevinarstvu. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Takođe, izvođač je dužan da obezbijedi gradilište i zaposlene, kao i susjedne objekte, opremu, okolinu i imovinu, jer je odgovoran za enevtualnu nastalu štetu trećim licima, koju je u tom slučaju obavezan da nadoknadi. Ukoliko u toku garantnog roka dođe do nedostataka vezanih za izvedene radove, izvođač je dužan da ih sanira o svom trošku. Takođe, ukoliko izvođač ne postupi po zahtjevu Opštine, ona ima pravo da na teret izvođača otkloni nedostatke angažovanjem drugog izvođača.

Nakon okončanih radova izvođač je dužan i da okolinu koju je uzurpirao mehanizacijom, građevinskim materijalom, opremom za rad te postavljanjem privremenih objekata, očisti i uredi.
Uređenje ove pješačke komunikacije u tunelu najavili su krajem oktobra prošle godine predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević, obilazeći MZ Zeleniku i Meljine.

11 Komentari

 1. Nije jednostavno urediti ovu staru,važnu saobraćajnicu,a još nova kanalizacija,oprezno…treba misliti na izlazu u Zelenici kako preko magistrale preci ispod naselja baterija,nekada je bila željeznnika rampa za voz,a sada opasno za pješački,koliko se puta obećavao nadvožnjak,ima li pomoci za ovu dionicu puta
  15  0
 2. Super. Još samo potez Zmijice Kumbor da se obezbijedi trotoar barem do raskrsnice. Tom trasom pješaci i biciklisti rizikuju život, treba li napomenuti da djeca tom dijonicom idu u školu? Plus sa tim montažnim totoarom bi se spojilo setaliste novog sa ostatkom rivijere!
  38  1
 3. Nadam se da nece samo da asfaltiraju nego i da ce da srede i same zidove tunela da ne ostane zapusteno a da samo nakace neku rasvjetu i prospu malo asfalta…
  15  1
 4. Samo da paze da ne probiju potisnu cijev od kolektora. Ovi radovi znaci nisu bili predvidjeni u sklopu radova na kolektoru? ima li ko da znasta pise u ugovoru za kolektor ovu dionicu?
  41  0

Ostavite komentar

*

code