Počinje uređenje starog željezničkog tunela Meljine-Zelenika

Počinje uređenje starog željezničkog tunela Meljine-Zelenika

11
Podijeli

Uređenje pješačke komunikacije u starom željezničkom tunelu koji povezuje Meljine i Zeleniku trebalo bi da krene sljedeće sedmice, a radove će izvoditi firma Asfalt beton gradnja d.o.o. iz Podgorice. Sa njom je Opština Herceg Novi danas sklopila ugovor, koji su u ime Opštine i izvođača potpisali predsjednik, Stevan Katić i direktor, Vladimir Mirković. Vrijednost radova je 21,7 hiljada eura sa PDV-om.

Uređenjem je planirano asfaltiranje dionice u dužini od nekih 500 m, čime su obuhvaćeni i „prilazi“ tunelu sa jedne i druge strane, u dužini od 50 m, kao i postavljanje javne rasvjete. Čitav posao trebalo bi da bude gotov nakon 15 dana od početka radova.
Ovim zahvatom biće omogućena bezbjednost brojnih pješaka, s obzirom da na ovom dijelu herecgnovske rivijere ne postoji trotoar duž magistrale. Osim toga, pješačka staza trasom kojom je prolazio popularni voz-ćiro biće i nova atrakcija, kazali su ranije iz lokalne uprave.

Picerija i restoran

Izvođač se obavezao da će sve radove izvoditi prema tehničkoj dokumentaciji, stručno i kvalitetno, držeći se tehničkih propisa, pravila i standarda koji važe u građevinarstvu. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Takođe, izvođač je dužan da obezbijedi gradilište i zaposlene, kao i susjedne objekte, opremu, okolinu i imovinu, jer je odgovoran za enevtualnu nastalu štetu trećim licima, koju je u tom slučaju obavezan da nadoknadi. Ukoliko u toku garantnog roka dođe do nedostataka vezanih za izvedene radove, izvođač je dužan da ih sanira o svom trošku. Takođe, ukoliko izvođač ne postupi po zahtjevu Opštine, ona ima pravo da na teret izvođača otkloni nedostatke angažovanjem drugog izvođača.

Nakon okončanih radova izvođač je dužan i da okolinu koju je uzurpirao mehanizacijom, građevinskim materijalom, opremom za rad te postavljanjem privremenih objekata, očisti i uredi.
Uređenje ove pješačke komunikacije u tunelu najavili su krajem oktobra prošle godine predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević, obilazeći MZ Zeleniku i Meljine.

11 Komentari

 1. Nije jednostavno urediti ovu staru,važnu saobraćajnicu,a još nova kanalizacija,oprezno…treba misliti na izlazu u Zelenici kako preko magistrale preci ispod naselja baterija,nekada je bila željeznnika rampa za voz,a sada opasno za pješački,koliko se puta obećavao nadvožnjak,ima li pomoci za ovu dionicu puta

  15
 2. Super. Još samo potez Zmijice Kumbor da se obezbijedi trotoar barem do raskrsnice. Tom trasom pješaci i biciklisti rizikuju život, treba li napomenuti da djeca tom dijonicom idu u školu? Plus sa tim montažnim totoarom bi se spojilo setaliste novog sa ostatkom rivijere!

  38
  1
 3. Nadam se da nece samo da asfaltiraju nego i da ce da srede i same zidove tunela da ne ostane zapusteno a da samo nakace neku rasvjetu i prospu malo asfalta…

  15
  1
 4. Samo da paze da ne probiju potisnu cijev od kolektora. Ovi radovi znaci nisu bili predvidjeni u sklopu radova na kolektoru? ima li ko da znasta pise u ugovoru za kolektor ovu dionicu?

  41

Ostavite komentar

*

code