Početna Oko nas Kotor Počinje XXVII KotorArt Kotorski Festival Pozorišta za djecu

Počinje XXVII KotorArt Kotorski Festival Pozorišta za djecu

0

Ovogodišnji, 27. Kotorski festival pozorišta za djecu koji se održava u okviru KotorArta, obilježiće čak 24 igranja u pozorišnom programu. Tokom 12 festivalskih dana biće izvedeno 16 predstava od kojih 12 premjernih i 4 revijalne.

Festival će večeras, nakon svečane ceremonije otvaranja, započeti izvođenjem predstave “Ivo Vizin – Kapetan od snova” u režiji Zorana Rakočevića, koja će u 21h biti izvedena na Ljetnjoj pozornici u Kotoru. Predstava je koprodukcija Gradskog pozorišta Podgorica, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra Nikola Đurković.

Za ovu godinu, KotorArt Kotorski festival pozorišta za djecu pripremio je i 32 edukativno-teorijska programa, odnosno 9 radionica + 8 muzičkih, 6 okruglih stolova i 9 razgovora o predstavama.

Muzički program uključiće 7 koncerata, tu je Festival gudača koji i ove godine čini sastavni dio KFPD-a, zatim još jedan bogat segment – Dječije scensko stvaralaštvo, u okviru kog će se ove godine realizovati čak 16 programa. Od književnog djela publika ima priliku da isprati 3 programa, a za zainteresovane će biti realizovan i jedan ekološki program.

Umjetničke instalacije višegodišnji su segment Kotorskog festivala, pa će i ove godine širom Kotora biti postavljeno čak 20 instalacija.

Ovim će se 27. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom PUT NA MJESEC, predstaviti od 1. do 12. jula sa ukupno 109 programa. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativci sa svih strana svijeta, čak 19 zemalja (Norveška, UK-Škotska, Španija, Njemačka, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Turska, Srbija, Crna Gora, Izrael, Bosna i Hercegovina, Ukrajna, Luksemburg, Austrija, Rusija, Bugarska, Italija)

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code